Kremalı Bobrek Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kremalı Borek Nasıl Yapılır
Kremalı Borek Yapılışı
Resimli Kremalı Borek Tarifi

imageskremalibobrektarifiresimli5ad42b2a9e2ef


Malzemeler:
5 adet yufka
İcinin Malzemeleri:
350 gr az tuzlu beyaz peynir
1 demet maydonoz
3 yumurtanın akı
1 cay bardağı mısırozu yağı
tuz, karabiber
Harcı İcin:
2 cay bardağı sut
1 kutu hazır krema (200 ml)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 cay bardağı mısırozu yağı
3 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:

Boreğin ici icin beyaz peyniri rendeleyin Yumurta akları, mısırozu yağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın Tepsiyi yağlamadan ilk yufkayı serip kenarlarını dışarı sarkıtın Geri kalan yufkaların ikisini arasına bir şey surmeden kenarları iceride kalacak şekilde buruşturup tepsiye yerleştirin Uzerine peynirli icin tamamını yayın Geri kalan iki yufkayı da buruşturup yine arasına bir şey surmeden peynirli icin uzerine doşeyin En alttaki yufkanın dışarıda kalan kenarlarını boreğin uzerine kapatıp bastırın ve boreğinizi dilimleyin Harcı icin yumurta sarıları, yoğurt, sut, mısırozu yağı ve kremayı tel cırpıcı ile cırpın ve tamamını boreğin uzerine gezdirip en az 1 saat bekletin180 derecede onceden ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirip, ılık servis yapın
 
Üst Alt