Kremalı Etimek Tatlısı (Diyet Bozduran Cinsten) Tanımı İçin Materyaller
1 paket etimek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Kreması için;
1 litre süt
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket sıvı krema
Üzeri için;
Karamel sos
Kremalı Etimek Tatlısı (Diyet Bozduran Cinsten) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Etimekleri tepsiye dizelim.
Şerbeti için şekeri tencereye döküp ocağa alalım kısık ateşe koyup karamel kıvam alana dek pişirelim.
Rengi yoğunlaşınca orta ara karıştırıp şekeri kahverengi renk alana dek ocakta tutalım.
Karamel rengini alınca 2 bardak su döküp şekeri 5 dk kaynatalım, topaklanan şekerler eriyene dek.
Şeker büsbütün eriyince ocağı kapatıp etimeklerin üzerine şerbeti gezdirelim.
Başka bir tencereye vanilya krema tereyağı hariç geri kalan tüm gereçleri ekleyelim.
Göz göz olana dek karıştırarak pişirelim.
Göz göz olunca vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırıp ocağı kapatalım.
İçine yarım paket sıvı kremayı ekleyip mikser ile 2 – 3 dk çırpalım.
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı kesip koyalım.
Etimekleri dizip üzerine kremadan koyup yayalım.
Tekrar etimek tekrar krema olacak biçimde etimekler bitene dek kat kat dizelim dolaba kaldıralım.
Kalıbınız yoksa borcama da dizebilirsiniz.
Vaktiniz varsa 1 gece yoksa 3 saat dolapta dinlenmeye bırakalım.
Akabinde kenarlarını bıçak ile çizip servis yapacağınız tabağa aksi çevirelim yağlı kağıdı çekelim.
Üzerini dilediğiniz halde süsleyebilirsiniz ( hindistan cevizi, karamel sos, çikolata sos ) tercih sizin ben karamel sos sıktım.
Dilimleyip servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Kremalı Etimek Tatlısı (Diyet Bozduran Cinsten) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket etimek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Kreması için;
1 litre süt
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket sıvı krema
Üzeri için;
Karamel sos
Kremalı Etimek Tatlısı (Diyet Bozduran Cinsten) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Etimekleri tepsiye dizelim.
Şerbeti için şekeri tencereye döküp ocağa alalım kısık ateşe koyup karamel kıvam alana dek pişirelim.
Rengi yoğunlaşınca orta ara karıştırıp şekeri kahverengi renk alana dek ocakta tutalım.
Karamel rengini alınca 2 bardak su döküp şekeri 5 dk kaynatalım, topaklanan şekerler eriyene dek.
Şeker büsbütün eriyince ocağı kapatıp etimeklerin üzerine şerbeti gezdirelim.
Başka bir tencereye vanilya krema tereyağı hariç geri kalan tüm gereçleri ekleyelim.
Göz göz olana dek karıştırarak pişirelim.
Göz göz olunca vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırıp ocağı kapatalım.
İçine yarım paket sıvı kremayı ekleyip mikser ile 2 – 3 dk çırpalım.
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı kesip koyalım.
Etimekleri dizip üzerine kremadan koyup yayalım.
Tekrar etimek tekrar krema olacak biçimde etimekler bitene dek kat kat dizelim dolaba kaldıralım.
Kalıbınız yoksa borcama da dizebilirsiniz.
Vaktiniz varsa 1 gece yoksa 3 saat dolapta dinlenmeye bırakalım.
Akabinde kenarlarını bıçak ile çizip servis yapacağınız tabağa aksi çevirelim yağlı kağıdı çekelim.
Üzerini dilediğiniz halde süsleyebilirsiniz ( hindistan cevizi, karamel sos, çikolata sos ) tercih sizin ben karamel sos sıktım.
Dilimleyip servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Kremalı Etimek Tatlısı (Diyet Bozduran Cinsten) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı