Kremalı Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
2 litre süt
1 litre su
Bir tutam tuz
2 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı pirinç
2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 paket çiğ krema
Kremalı Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel 1 lt suyu tencereye koyup ocağa alalım.
Su kaynadıktan sonra pirinçimizi ekleyip tuzumuzu ek edelim .
Kapağı kapatıp pişirmeye bırakalım.
Farklı bir kaba sütü, nişastayı, şekeri, yumurta sarısını ekleyip çırpalım .
Pişen pirinçlere ek edelim kaynatalım .
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapattıktan sonra üzerine 2 paket vanilyamızı, 1 paket kremamızı ekleyip karıştıralım .
Sonra güveç kaplarına doldurup tepsiye dizelim.
Kapların çatlamaması için tepsimize yaklaşık 1 lt su dökelim.
Evvelce ısıttığımız 200 derecelik fırına üzeri kızarana kadar bekleyelim.
Ortalama 10 dk da kızarır soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
2 litre süt
1 litre su
Bir tutam tuz
2 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı pirinç
2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 paket çiğ krema
Kremalı Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel 1 lt suyu tencereye koyup ocağa alalım.
Su kaynadıktan sonra pirinçimizi ekleyip tuzumuzu ek edelim .
Kapağı kapatıp pişirmeye bırakalım.
Farklı bir kaba sütü, nişastayı, şekeri, yumurta sarısını ekleyip çırpalım .
Pişen pirinçlere ek edelim kaynatalım .
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapattıktan sonra üzerine 2 paket vanilyamızı, 1 paket kremamızı ekleyip karıştıralım .
Sonra güveç kaplarına doldurup tepsiye dizelim.
Kapların çatlamaması için tepsimize yaklaşık 1 lt su dökelim.
Evvelce ısıttığımız 200 derecelik fırına üzeri kızarana kadar bekleyelim.
Ortalama 10 dk da kızarır soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.