Kremalı Hardal Soslu Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
800 gr – 1 kg süt dana eti
2 adet soğan
400 gram kültür mantar
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 dolu tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı sebze çeşni
500 ml kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
200 ml krema
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı su
Kremalı Hardal Soslu Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti ince uzun şeritler şeklinde kesin.
Tava yağ üç yemek kaşığı yağ ekleyin iyice kızdıran eti suyunu çekinceye kadar kavurun.
Kızarmış olan etleri ayrı bir tabağa alın ve aynı tavada iki yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin küp küp doğranmış olan soğanları hafif kavurduktan sonra peşine ince ince kestiğiniz mantarları ekleyin 5 dakika pişirin.
Hardal ve salçasını ekleyin beraber kavurun 500 ml sıcak suya sebze çeşnisini karıştırın ve tavlaya üç seferde ekleyin.
2-3 dakika piştikten sonra kremasını da ilave edin ve bir yemek kaşığı nişastayı üç yemek kaşığı su ile karıştırıp sosa dökün.
En son pişen etleri sosa ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kısık ateşte ağzı kapalı pişirin.
Kremalı Hardal Soslu Et Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
800 gr – 1 kg süt dana eti
2 adet soğan
400 gram kültür mantar
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 dolu tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı sebze çeşni
500 ml kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
200 ml krema
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı su
Kremalı Hardal Soslu Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti ince uzun şeritler şeklinde kesin.
Tava yağ üç yemek kaşığı yağ ekleyin iyice kızdıran eti suyunu çekinceye kadar kavurun.
Kızarmış olan etleri ayrı bir tabağa alın ve aynı tavada iki yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin küp küp doğranmış olan soğanları hafif kavurduktan sonra peşine ince ince kestiğiniz mantarları ekleyin 5 dakika pişirin.
Hardal ve salçasını ekleyin beraber kavurun 500 ml sıcak suya sebze çeşnisini karıştırın ve tavlaya üç seferde ekleyin.
2-3 dakika piştikten sonra kremasını da ilave edin ve bir yemek kaşığı nişastayı üç yemek kaşığı su ile karıştırıp sosa dökün.
En son pişen etleri sosa ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kısık ateşte ağzı kapalı pişirin.
Kremalı Hardal Soslu Et Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı