Son konular

Kremalı Hardal Soslu Et Sote

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kremalı Hardal Soslu Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
800 gr – 1 kg süt dana eti
2 adet soğan
400 gram kültür mantar
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 dolu tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı sebze çeşni
500 ml kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
200 ml krema
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı su

Kremalı Hardal Soslu Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti ince uzun şeritler şeklinde kesin.
Tava yağ üç yemek kaşığı yağ ekleyin iyice kızdıran eti suyunu çekinceye kadar kavurun.
Kızarmış olan etleri ayrı bir tabağa alın ve aynı tavada iki yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin küp küp doğranmış olan soğanları hafif kavurduktan sonra peşine ince ince kestiğiniz mantarları ekleyin 5 dakika pişirin.
Hardal ve salçasını ekleyin beraber kavurun 500 ml sıcak suya sebze çeşnisini karıştırın ve tavlaya üç seferde ekleyin.
2-3 dakika piştikten sonra kremasını da ilave edin ve bir yemek kaşığı nişastayı üç yemek kaşığı su ile karıştırıp sosa dökün.
En son pişen etleri sosa ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kısık ateşte ağzı kapalı pişirin.
Kremalı Hardal Soslu Et Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kremalı Hardal Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 750 gram (8 parça) kemiksiz, derisiz tavuk but 4 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber, kırmızı toz biber Sosu için: 1 paket (200 ml) sıvı krema 1 yemek kaşığı tereyağ 1 diş sarımsak 1-2 kısım dereotu 1 yemek kaşığı hardal 1’er çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Biberli Et Sarma Tarifi İçin Malzemeler 6 parça ince dövülmüş sarmalık dana eti, (mümkünse dananın üst but tarafı olan tranç kısmından) 2 adet küçük soğan Hardal 1 er adet dolmalık sarı, kırmızı ve yeşil biber Kırmızı toz biber Tuz, karabiber 2 + 2 yemek kaşığı sıvı yağ Sosu için: 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Hardal Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İcin Malzemeler *500 gr tavuk bonfile *250 gr mantar *1 tutam kekik *1 tutam nane *1 tutamdan az toz tarcın *1 diş sarımsak *Tuz *Zeytinyağı *1 cay bardağı hazır krema *3 yemek kaşığı hazır hardal sosu Hardal Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Patatesli Püresi Yatağında Et Sote Tanımı İçin Gereçler Et sote: 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağ 400-450 gram dana eti (Boyun kısmından kullandım) 1 adet soğan 1 adet kırmızı kapya biber 7-8 adet mantar 1-2 diş sarımsak 1,5 yemek kaşığı domates salçası 300 ml et suyu yahut su 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Özel Soslu Kremalı Tavuk Tanımı İçin Gereçler 3 adet ızgara tava tavuk 2 adet kırmızı biber 1 adet yeşil biber 1/4 (çeyrek) çay bardağı soya sosu 1 yemek kaşığı barbekü sosu 1 yemek kaşığı acı sos (İsteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı hardal sos 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı krema Ayçiçek yağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt