Kremalı Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2-2,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım şişe soda
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 büyük uzunluk havuç
Yarım çay bardağı kuş üzümü- kuru üzüm
Limon ve portakal kabuğu rendele ( portakalın suyunuda koyabilirsiniz )
Kuru kayısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
3,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Soğuduktan sonra;
Yarım paket labne peyniri
1 paket kremşanti
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta beyazını köpürene kadar çırpıyoruz.
Şekeri ilave ediyoruz. Tekrardan güzelce çırpıyoruz.
Sarısını katıyoruz.
Unu eleyerek yavaşça ekliyoruz o ortada çırpmaya devam ediyoruz.
Sodayı ,yoğurdu ekliyoruz.
Vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz.
Diğer iç gereçleri ekliyoruz lakin kaşık ile karıştırıyoruz.
Pişirme kalıbına döküyoruz. Ben pandispanya kek kalıbında yaptım.
170 derecede 25-30 denetimi bir biçimde pişiriyoruz.
Kreması için, süt, un, şekeri tencereye alıyoruz.
Ocakta kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Pişmeye yakın vanilyayı ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra kremşantiyi ve labne peynirini ekleyip uygunca çırpıyoruz.
Keki ikiye bölmek için ben ekmek bıçağı kullandım.
İkiye böldüğümüz keki ayırıp ortasına yeteri kadar krema koyuyoruz.
Üstünü kapatıyoruz üzerine de biraz krema koyuyoruz.
Bol ceviz ile süslüyoruz.
Eğer krema arttıysa magnolia yapabilirsiniz
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2-2,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım şişe soda
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 büyük uzunluk havuç
Yarım çay bardağı kuş üzümü- kuru üzüm
Limon ve portakal kabuğu rendele ( portakalın suyunuda koyabilirsiniz )
Kuru kayısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
3,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Soğuduktan sonra;
Yarım paket labne peyniri
1 paket kremşanti
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta beyazını köpürene kadar çırpıyoruz.
Şekeri ilave ediyoruz. Tekrardan güzelce çırpıyoruz.
Sarısını katıyoruz.
Unu eleyerek yavaşça ekliyoruz o ortada çırpmaya devam ediyoruz.
Sodayı ,yoğurdu ekliyoruz.
Vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz.
Diğer iç gereçleri ekliyoruz lakin kaşık ile karıştırıyoruz.
Pişirme kalıbına döküyoruz. Ben pandispanya kek kalıbında yaptım.
170 derecede 25-30 denetimi bir biçimde pişiriyoruz.
Kreması için, süt, un, şekeri tencereye alıyoruz.
Ocakta kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Pişmeye yakın vanilyayı ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra kremşantiyi ve labne peynirini ekleyip uygunca çırpıyoruz.
Keki ikiye bölmek için ben ekmek bıçağı kullandım.
İkiye böldüğümüz keki ayırıp ortasına yeteri kadar krema koyuyoruz.
Üstünü kapatıyoruz üzerine de biraz krema koyuyoruz.
Bol ceviz ile süslüyoruz.
Eğer krema arttıysa magnolia yapabilirsiniz
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı