Kremalı Kalp Kurabiye Tarifi Resimli
Resimli Kremalı Kurabiye Tarifi
Kremalı Kalp Kurabiye Tarifi
Kremalı Kalp Kurabiye nasıl yapılır,
Kremalı Kalp Kurabiye yemek tarifi
imageskremalikalpkurabiyetarifiresimli5ad448d586e85
Kremalı Kalp Kurabiye
Malzemeler
12 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
25 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
hamuru icin :
12 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
25 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
kreması :
12 litre sut
1,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
kakaolu isterseniz; 12 kaşık kakao
Hazırlanışı
Yumurta, yoğurt, pudra şekeri ve sıvıyağını karıştırıyoruz Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz Sıvıyağdan dolayı hamur sanki fazla yağlı gibi gorunuyor ama eğer hamur artık elinize yapışmayan bir kıvama geldi ise olmuş demektir Hazırladığımız hamuru bir oklava yardımı ile acıp istediğimiz kalıplarla kesiyoruz
Hazırladığımız şekillerin bazılarının ortasına da delik acıyoruz ve 175 derece onceden ısıtılmış fırında 25 dk pişiriyoruz
Bir kabın icine kremamız icin gerekli butun malzemeleri koyuyoruzOrta ateşte karıştırarak kremamızın kıvama gelmesini bekliyoruz Kremamız hazır olunca pişen kurabiyelerimizin arasına sıcak sıcak surup soğumaya bırakıyoruz
Resimli Kremalı Kurabiye Tarifi
Kremalı Kalp Kurabiye Tarifi
Kremalı Kalp Kurabiye nasıl yapılır,
Kremalı Kalp Kurabiye yemek tarifi
imageskremalikalpkurabiyetarifiresimli5ad448d586e85
Kremalı Kalp Kurabiye
Malzemeler
12 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
25 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
hamuru icin :
12 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
25 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
kreması :
12 litre sut
1,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
kakaolu isterseniz; 12 kaşık kakao
Hazırlanışı
Yumurta, yoğurt, pudra şekeri ve sıvıyağını karıştırıyoruz Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz Sıvıyağdan dolayı hamur sanki fazla yağlı gibi gorunuyor ama eğer hamur artık elinize yapışmayan bir kıvama geldi ise olmuş demektir Hazırladığımız hamuru bir oklava yardımı ile acıp istediğimiz kalıplarla kesiyoruz
Hazırladığımız şekillerin bazılarının ortasına da delik acıyoruz ve 175 derece onceden ısıtılmış fırında 25 dk pişiriyoruz
Bir kabın icine kremamız icin gerekli butun malzemeleri koyuyoruzOrta ateşte karıştırarak kremamızın kıvama gelmesini bekliyoruz Kremamız hazır olunca pişen kurabiyelerimizin arasına sıcak sıcak surup soğumaya bırakıyoruz