Kremalı Körili Mantarlı Tavuk

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kremalı Körili Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler
500 gr tavuk göğsü
300-400 gram mantar
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 paket sıvı krema
2 yemek kaşığı köri
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
biraz sıvı yağ

Kremalı Körili Mantarlı Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci öncelikle 500gr tavuğumuzu jülyen (ince uzun) biçimde doğruyoruz.
Soğanımızı da uzun olacak formda doğruyoruz.
Mantarlarımızında kabuğunu soyup ince ince doğruyoruz.
Doğramayla işimiz bittiğine nazaran artık pişirmeye geçelimm
Jülyen doğranan tavuklarımızı tavaya alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz suyunu çektikten sonra biraz yağ 2 diş sarımsağımızı da ezip ince uzun doğranan soğanlarımızla birlikte ekliyoruz soğan ölene kadar kavuruyoruz.
Soğan öldükten sonra mantarlarımızı ekliyoruz mantarlar suyunu çekip pişerken içine sırasıyla baharatlarımızı tuzumuzu ve körimizi ekleyip karıştırıyoruz.
Hepsinin tadına bakıp pişince içine kremamızı ekliyoruz ve güzelcene karıştırıyoruz rengi yoğunlaşınca 5 dakika daha karıştırıp servis edebilirsiniz). Hepinize afiyet olsun!.
 
Üst Alt