Son konular

Kremalı Mantar Çorbası (Farklı Sunum)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Kremalı Mantar Çorbası (Farklı Sunum) Tanımı İçin Malzemeler
400 gram mantar
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
200 gram krema
2 su bardağı su
4 su bardağı tavuk suyu
Tuz ve karabiber
Üzeri için;
6-7 adet mantar
3 dilim tam buğday ekmeği
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
1 tutam dereotu
Tuz

Kremalı Mantar Çorbası (Farklı Sunum) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çorbamızın tanımı için mantarları ince ince kıyalım. Tencereye tereyağını koyalım. Mantarları ek edip 5-6 dakika kavuralım.
Unu ek edip, kavurmaya devam edelim. 2-3 dakika kavurup tuz ve karabiber atalım.
Tavuk suyu ve olağan suyu ek edelim. Tavuk suyu yoksa yalnızca suylada olur. Kaynayınca altını kısıp, 20 dakika pişirelim.
Kaynarken süratli bir formda karıştırarak kremayı ek edelim. 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
Sunum için ekmekleri küçük küpler halinde doğrayalım. Tepsiye koyup biraz kızarana dek pişirelim.
Tavaya zeytinyağını koyalım. İnce kıyılmış mantarları koyup suyunu çekene kadar kavuralım. Ekmekleri içine ek edelim. Ezilmiş sarımsak, pulbiber, tuz ve kekiği ilave edip, biraz kavuralım.
Pişen çorbamızı kaselere koyalım. Üzerlerine kavrulmuş mantar ve ekmek karışımından koyalım.
Üzerine ince kıyılmış dereotu serpelim. Deneyeceklere afiyet olsun. İyi iftarlar dilerim.
Kremalı Mantar Çorbası (Farklı Sunum) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 paket mantar (400 gr) 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı dolusu un 1/2 (yarım) limon suyu 1 paket krema 1 tutam dereotu Tuz Karabiber Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı Mantarları kalın olmayacak formda doğrayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 400 gram mantar 1 adet orta uzunluk kuru soğan 1-2 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı süt yahut 200 ml sıvı krema 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber 1 tutam taze maydanoz (İsteğe bağlı) 3,5 su bardağı içme suyu Kremalı Mantar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 300-400 gram kültür mantarı 200 ml süt kreması (Krema yoksa onun yerine süt de kullanabilirsiniz) 1 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı su (Et ya da tavuk suyu olursa daha lezzetli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kremalı Mantar Çorbası Görüntülü Tanımı İçin Materyaller 300 gram mantar 1 adet soğan 1 yemek kaşığı un 200 ml sıvı krema 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı terayağı ya da margarin 1, 5 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz 3-3, 5 su bardağı su (200 ml klasik su bardağı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kremalı Tadında Mantar Çorbası (Herkes Bayılıyor) Tanımı İçin Materyaller 400 gram kültür mantar 1 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı un 4 su bardağı su 1 su bardağı süt Tuz Karabiber 2 yemek kaşığı tereyağ Dereotu Kremalı Tadında Mantar Çorbası (Herkes Bayılıyor) Tanımı Yapılışı Mantarları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt