Son konular

Kremalı Mantar Çorbası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Materyaller
️ 10 adet mantar
️ 1 paket sıvı krema
️ 5 su bardağı su
️ 1 adet soğan
️ 1 yemek kaşığı sıvı yağ
️ 1 yemek kaşığı tereyağı
️ 2-3 yemek kaşığı un
️ 1 tatlı kaşığı kekik
️ 1 tatlı kaşığı karabiber (Beyaz karabiber kullandım)
️ 2 çay kaşığı tuz

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Mantarı yıkayıp kağıt havlu ile kurulayalım.
Saplarını çıkartıp minik minik doğrayalım (Saplarını atmayalım soğanlı yumurtalı pişirip kahvaltıda yenilebilir)
Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağ ile tereyağında biraz kavuralım. Mantarı da atıp karıştırmaya devam edelim.
Kısa müddette mantar suyunu bırakıp çekecektir bu kademede unu ek edelim biraz kavuralım. Kremayı ve suyu ekleyelim kaynatalım (İsterseniz çorbanın su ve kremasını evvel ekleyip unu biraz su ile açıp sonra da ek edebilirsiniz hangi yol size kolay gelirse)
Kaynayan çorbayı kısık ateşte bir 5 dakika daha kaynatmak kâfi olacaktır.
En son kekik, karabiber ve tuzu ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.
Beyaz karabiber kullandım bu sefer tavsiye ederim. Bu cins kremalı beyaz çorbalarda daha hoş oluyor. Bir çok aşçının bunu tercih ettiğini duymuştum. Mesela beyaz soslarda, açık renkli yemekler, beşamel sos ve mayonezler de. Aslen birebir bitkiden elde edilmektedir yalnızca karabiberin kabukları soyulup iç kısmı kurutularak elde edilmekte. Karabiber kabuğundan ötürü biraz daha aromalı yalnızca. Beyaz karabiberin de birçok yararları vardır. Ayrıntılarını internetten bakıp araştırabilirsiniz. Küçük bir bilgi olarak sizlerle paylaşmak istedim.
Baharatları kendi damak zevkinize nazaran ayarlayınız. Servis esnasında pul biber kusursuz oluyor. Denemek isteyenlere afiyet şifa olması dileklerimle.
 

Similar threads

  • Soru
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Materyaller 400 gram mantar 1 adet orta uzunluk kuru soğan 1-2 yemek kaşığı un 1, 5 su bardağı süt yahut 200 ml sıvı krema (Ben krema kullandım) 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber 1 tutam taze maydanoz 3, 5 su bardağı oda sıcaklığında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Kremalı Mantar Çorbası İftara Pratik Lezzetli Bir Çorba Tanımı İçin Malzemeler 4 -5 adet büyük mantar 1 yemek kaşığı tereyağ sıvı yağ da olabilir 2 tepeleme yemek kaşığı un 5 su bardağı su 1 tutam dereotu ve muskat rendesi 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 400 gram mantar 1 adet orta uzunluk kuru soğan 1-2 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı süt yahut 200 ml sıvı krema 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber 1 tutam taze maydanoz (İsteğe bağlı) 3,5 su bardağı içme suyu Kremalı Mantar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 300-400 gram kültür mantarı 200 ml süt kreması (Krema yoksa onun yerine süt de kullanabilirsiniz) 1 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı su (Et ya da tavuk suyu olursa daha lezzetli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler 400 gram kültür mantarı 1 adet soğan 4 su bardağı sıcak su 1 su bardağı süt Karabiber Tuz Sıvı yağ 2 yemek kaşığı un Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı Öncelikle mantarlarımızı güzelce yıkayalım ve küp küp doğrayalım. Tencereye yağı alalım ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt