Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Materyaller
400 gram mantar
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1-2 yemek kaşığı un
1, 5 su bardağı süt yahut 200 ml sıvı krema (Ben krema kullandım)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 tutam taze maydanoz
3, 5 su bardağı oda sıcaklığında su
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı
Mantarları güzelce yıkayalım ve saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım.
Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyup ince ince doğradığımız soğanı ekleyelim ve biraz pembeleşince doğradığımız mantarları da ek edelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Daha sonra, unu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra, paket kremayı ekledim.
Biraz bu halde kaynadıktan sonra suyunu da ekleyip orta hararetli ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
Altını kısıp 10 dakika kadar kaynatın,.
Ateşten almadan tuz ve karabiberini ve ince ince doğradığımız maydanozları da ekleyin.
Bir taşım daha kaynatın çorbamız hazırdır. Afiyet olsun
400 gram mantar
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1-2 yemek kaşığı un
1, 5 su bardağı süt yahut 200 ml sıvı krema (Ben krema kullandım)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 tutam taze maydanoz
3, 5 su bardağı oda sıcaklığında su
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı
Mantarları güzelce yıkayalım ve saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım.
Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyup ince ince doğradığımız soğanı ekleyelim ve biraz pembeleşince doğradığımız mantarları da ek edelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Daha sonra, unu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra, paket kremayı ekledim.
Biraz bu halde kaynadıktan sonra suyunu da ekleyip orta hararetli ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
Altını kısıp 10 dakika kadar kaynatın,.
Ateşten almadan tuz ve karabiberini ve ince ince doğradığımız maydanozları da ekleyin.
Bir taşım daha kaynatın çorbamız hazırdır. Afiyet olsun