Son konular

Kremalı Mantar Soslu Et

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kremalı Mantar Soslu Et Tanımı İçin Malzemeler
400-500gr kuşbaşı et
1 adet soğan
10 tane kadar mantar (size kalmş sayısı)
Maydanoz bikaç tutam
1 diş sarımsak
1 kutu krema
Tuz
Karabiber
Köri baharatı bir çay kaşığı
1 yemek kaşığı tereyağı
Yanına patates kızartması

Kremalı Mantar Soslu Et Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel ister kuşbaşı etlerinizi düdüklüde haşlayabilirsiniz isterseniz tencerede kavurabilirsiniz size kalmış ben daha yumuşak olsun istediğim için düdüklüde haşladım 25 dk kadar.
Mantarları suda yıkıyoruz elimizde üzerindeki kabukları biraz soyuyoruz ve piyazlık formda doğruyoruz.
Daha sonra tavaya alıp ağzını kapatıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz ve tereyağı ekliyoruz suyunu çekince.
Bir adet soğanı da piyazlık doğrayıp ekliyoruz kavuruyoruz.
Sarımsağı da ekliyoruz ezip.
Ve haşlanmış etlerimizi de ekliyoruz.
Baharatları da ekleyip kremayı katıyoruz 3-4 dk pişirip kapatıyoruz bekletmeden servis ediyoruz.
Yanına patates kızartması da koyabilirsiniz tercihen size kalmış hepsi .
Kremalı Mantar Soslu Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kremalı Mantar Soslu Biftek Tanımı İçin Gereçler 5-6 modül biftek 1 tatlı kaşığı tereyağ Tuz, karabiber Mantar sos için; 200 gram mantar 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1/2 (yarım) paket sıvı krema 1 kahve fincanı süt 1 tatlı kaşığı tereyağ 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber, kırmızı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Mantar Soslu Kremalı Köfte Tanımı İçin Malzemeler Mantar sosu için: 200 gram mantar 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu 1 yemek kaşığı un ½ (yarım) çay bardağı su ½ (yarım) kutu krema (100 ml) Tuz, karabiber ½ (yarım) çay kaşığı köri Köfte için: 350-400 gram kıyma (orta yağlı) 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
Özel Mantar Soslu Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 1 kg az yağlı dana kuşbaşı et 1 büyük soğan 1’er tatlı kaşığı tuz pulbiber 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı sıvı yağ Özel mantarlı sos için; 400 gram kültür mantarı 2 tane kapya biber Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket sıvı krema 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Mantarlı Soslu Biftek Tanımı İçin Materyaller 4 kesim biftek 3 diş ezilmiş sarımsak Yarım çay bardağı zeytin yağı 1 tatlı kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı kekik Sosu için; 200 gram mantar 1 adet kuru soğan 1 paket sıvı krema 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Mantarlı Soslu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Körili Kremalı Tavuk Dünyası Tarifi İçin Malzemeler Köri soslu tavuk malzeme listesi; 1 bütün tavuk göğsü 1 su bardağı krema(yeterli) 1 çay kaşığı köri Tuz, karabiber 3 çorba kaşığı zeytinyağı Kaşar peyniri Makarnası için; Yarım paket penne makarna 1 çay kaşığı zerdeçal (yeterli) Tuz 2 çorba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt