Kremalı Mantarlı Makarna (Fettucini Alfredo) Tanımı İçin Gereçler
2 su bardak un
2 adet yumurta
100 ml krema
400 gr kültür mantarı
500 gr tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kremalı Mantarlı Makarna (Fettucini Alfredo) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un ve yumurtayı karıştırarak hamur haline getirelim.
Makarna makinesi ya da oklava ile ince hale gelene dek açalım.
5 cm genişliğinde şerit şerit keselim, unlayıp dinlenmeye bırakalım.
Tavaya zeytinyağı ve küp küp doğradığımız tavukları atıp rengi değişinceye kadar kavuralım.
Mantarları ince ince doğrayıp tavaya ekleyelim.
Tuzunu ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar pişirelim.
Tavanın altını kısıp kremayı ek edelim,5 dk çektirelim.
İsteğe bağlı olarak toz parmesan ve fesleğen ile servis edebilirsiniz.
Kremalı Mantarlı Makarna (Fettucini Alfredo) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardak un
2 adet yumurta
100 ml krema
400 gr kültür mantarı
500 gr tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kremalı Mantarlı Makarna (Fettucini Alfredo) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un ve yumurtayı karıştırarak hamur haline getirelim.
Makarna makinesi ya da oklava ile ince hale gelene dek açalım.
5 cm genişliğinde şerit şerit keselim, unlayıp dinlenmeye bırakalım.
Tavaya zeytinyağı ve küp küp doğradığımız tavukları atıp rengi değişinceye kadar kavuralım.
Mantarları ince ince doğrayıp tavaya ekleyelim.
Tuzunu ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar pişirelim.
Tavanın altını kısıp kremayı ek edelim,5 dk çektirelim.
İsteğe bağlı olarak toz parmesan ve fesleğen ile servis edebilirsiniz.
Kremalı Mantarlı Makarna (Fettucini Alfredo) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı