Kremalı Mantarlı Tavuk Graten Tarifi İçin Malzemeler
1 tavuk göğsü (2 parçadan oluşuyor)
Tavuk göğsünün marinesi için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
Tavuk göğsünü kızartmak için 3,4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
300 gram mantar
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
1 kutu krema 200 ml( veya süt)
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su (Nişasta su ile açılacak )
Tuz,
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kremalı Mantarlı Tavuk Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsü kalınsa ortadan ikiye uzunlamasına kesin.
Tavukları baharatlarla ve yağla iyice marine yapın (Vaktiniz varsa yarım saat kadar dinlendirin)
Uygun bir tavaya sıvı yağı koyup, iyice ısıtın ve marine yapılmış tavuk göğsünü arkalı önlü mühürleyip iyice kızartın.
Kızaran tavuk göğsünü fırın tepsisine alın.
Aynı tavaya yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, soteleyin. Sonra mantarı alın ve mantarların rengi dönünceye kadar yüksek ateşte kavurmaya devam edin.
Ardından ezilmiş veya küçük doğranmış sarımsağı ve baharatları ekleyin ve bir tur çevirin. Üzerine kremayı ve bir bardak suda açılmış nişastayı ekleyip, kaynayıp kıvam alana kadar pişirin.
Hazırlanan mantarlı sosu kızarmış tavuk göğsünün üzerine dökün. Kaşar peynirini üzerine yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler kızarana kadar pişirin. Makarna veya pilavla ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kremalı Mantarlı Tavuk Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 tavuk göğsü (2 parçadan oluşuyor)
Tavuk göğsünün marinesi için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
Tavuk göğsünü kızartmak için 3,4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
300 gram mantar
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
1 kutu krema 200 ml( veya süt)
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su (Nişasta su ile açılacak )
Tuz,
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kremalı Mantarlı Tavuk Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsü kalınsa ortadan ikiye uzunlamasına kesin.
Tavukları baharatlarla ve yağla iyice marine yapın (Vaktiniz varsa yarım saat kadar dinlendirin)
Uygun bir tavaya sıvı yağı koyup, iyice ısıtın ve marine yapılmış tavuk göğsünü arkalı önlü mühürleyip iyice kızartın.
Kızaran tavuk göğsünü fırın tepsisine alın.
Aynı tavaya yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, soteleyin. Sonra mantarı alın ve mantarların rengi dönünceye kadar yüksek ateşte kavurmaya devam edin.
Ardından ezilmiş veya küçük doğranmış sarımsağı ve baharatları ekleyin ve bir tur çevirin. Üzerine kremayı ve bir bardak suda açılmış nişastayı ekleyip, kaynayıp kıvam alana kadar pişirin.
Hazırlanan mantarlı sosu kızarmış tavuk göğsünün üzerine dökün. Kaşar peynirini üzerine yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler kızarana kadar pişirin. Makarna veya pilavla ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kremalı Mantarlı Tavuk Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı