Son konular

Kremalı Mantarlı Tavuk

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Materyaller
2 adet tavuk göğsü
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
300 gram mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı un
1 paket krema
Tuz, karabiber

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuk göğsünü ortadan ikiye yatay olarak keselim. Sonrasında küp küp doğrayalım. Bir kasede tek tek una bulayalım.
Biberleri de küp küp doğrayalım.
Mantarlarımızı silerek temizleyelim doğrayalım.
Geniş bir tava yahut pilav tenceresi üzere bir tencereye yağları koyalım ocağın büyük gözünde yüksek ısıda kızdıralım.
Tavukları yüksek ateşte çevirelim, üzerine mantarları ve baharatları ekleyip soteleyelim.
Tavukların ve mantarın rengi dönünce biberleride ekleyelim ve yaklaşık 10 dk pişirelim.
Sotemiz hafif sulandığında yarım çağ bardağı sıcak su ekleyelim ve biraz daha pişirelim.
Son olarakta kremamızı ekleyelim ve krema sotemize büsbütün karışana kadar kavuralım.
✓ şimdiden afiyet olsun
 
Üst Alt