Son konular

Kremalı Mantarlı Tavuk

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
700 gram kuşbaşı tavuk göğsü
300 gram mantar
1 tane soğan
1 kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Rendelenmiş kaşar peyniri
1 paket hazır krema
2 tatlı kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Toz kırmızı biber
Tuz
Pul biber
Karabiber

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel göğüs etlerini enine ikiye keselim. Tavaya yağ koyup, üzerine göğüs etlerini koyup orta ateşte önlü gerili pişirelim.
Tavukları pişince öbür bir tencereye alıp, tavaya birebir yağın üzerine soğanları alıp kavuralım.
Ardından mantarları suyunu salıp, çekinceye kadar pişirip, daha sonra biberleri ekleyip, 5 dakika da bu biçimde pişirelim ve en son olarak baharatlar ve tuzunu ekleyelim.
Nişastayı su ile açıp tavaya alalım, üzerine bir su bardağı sütü ekleyelim.
Kıvamı yoğunlaşınca öbür tenceredeki tavuk erlerinin üzerine paylaştıralım, birlikte kısık ateşte 5sk pişirdikten sonra üzerlerine kaşar peyniri ekleyelim ve kapağını kapatalım. Kaşarlar eriyince yemeğimiz hazır
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt