Son konular

Kremalı Mantarlı Tavuk

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Materyaller
750 gram tavuk eti
15 adet mantar
Tavuğun marinesi için
3 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk sosu için:
Yarım paket krema
Küçük çay bardağının yarısı kadar süt
1 yemek kaşığı köri ve köriyi açmak için 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Makarnası için;
Yarım paket kalem makarna
1 tatlı kaşığı köri
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 çay kaşığı kekik
Yarım paket krema
Küçük çay bardağının yarısı kadar süt

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Yapılışı

Birinci evvel tavuk marinesi için olan tüm materyaller kaba alınıp tavuklar küp küp doğranıp bu kaba alınır.
1 saat bekletilir.İsteyen 1 gün evvel yapsın. Daha yumuşak oluyor etler.
Tavaya azcık yağ alıp tavukları ocağa alıyoruz ve kavuruyoruz.
Üzerine ince doğradığımız mantarları alıp tekrar kavuruyoruz.
Yarım paket kremamızı yarım çay bardağı sütümüzü ve körimizi bir kapta katıştırıp birazdaha kavurup ocaktan alıyoruz.
Makranamaızı da körili suda haşlayıp üzerine öteki yarım paket krema ve sütü de ona ekleyip kıvam aldırıyoruz bukadar kolay ve lezzet ötesi bir tanım pişman olmıcaksınız
 
Üst Alt