Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna (Tek Tavada Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
500 gram makarna
2 paket krema (400 ml) veya süt
1 lt su
Tavuk göğsü (300 gr)
Mantar (200 gr)
3,4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 kırmızı kapya biber
100 gram rendelenmiş kaşar
Tuz, karabiber
Tavuğu marine için
3,4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 /2 tatlı kaşığı kekik
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna (Tek Tavada Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuk göğsü kuşbaşı doğranıp marine yapılır. Vakit varsa 3, 4 saat buzdolabına kaldırılıp dinlendirilir.
Daha sonra marine yapılan tavuk göğsü kızgın tavaya alınıp sotelenir. Bir tabağa alınır.
Ardından aynı tavada yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, ve kapya biberi 3, 4 yemek kaşığı sıvı yağda sotelenir.
Daha sonra üzerine yemeklik doğranmış mantar eklenir ve mantar suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edilir.
Ardından 2 paket krema ve 1 lt kaynamış su, tuz, makarna ve sotelenen tavuk ilave edilir.
En son üzerine 100 gram kadar rende kaşar ilavesi yapılır ve kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde makarnalar yumuşayıncaya kadar pişirilir ( 10 dk kadar)Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna (Tek Tavada Çok Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram makarna
2 paket krema (400 ml) veya süt
1 lt su
Tavuk göğsü (300 gr)
Mantar (200 gr)
3,4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 kırmızı kapya biber
100 gram rendelenmiş kaşar
Tuz, karabiber
Tavuğu marine için
3,4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 /2 tatlı kaşığı kekik
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna (Tek Tavada Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuk göğsü kuşbaşı doğranıp marine yapılır. Vakit varsa 3, 4 saat buzdolabına kaldırılıp dinlendirilir.
Daha sonra marine yapılan tavuk göğsü kızgın tavaya alınıp sotelenir. Bir tabağa alınır.
Ardından aynı tavada yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, ve kapya biberi 3, 4 yemek kaşığı sıvı yağda sotelenir.
Daha sonra üzerine yemeklik doğranmış mantar eklenir ve mantar suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edilir.
Ardından 2 paket krema ve 1 lt kaynamış su, tuz, makarna ve sotelenen tavuk ilave edilir.
En son üzerine 100 gram kadar rende kaşar ilavesi yapılır ve kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde makarnalar yumuşayıncaya kadar pişirilir ( 10 dk kadar)Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna (Tek Tavada Çok Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı