Son konular

Kremalı Muhallebi

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Kremalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
250 gram toz şeker
200 gr doğal krema
60 gram mısır nişastası
1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
1 tutam portakal rendesi
1 paket oreo-kakaolu bisküvi(herhangi bir süsleme malzeme)

Kremalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt tencereye alıp ocağın altını açarak süt biraz ılıdıktan sonra krema ekleyin.
Şeker ilave ederek kaynamaya alalım.
Bir kenarda az su ile nişasta akışkan ve pürüzsüz bir kıvam olana kadar temperleme uygulayalım.
Göz göz kaynamaya başlayan süte nişasta çok ince bir şekilde ve sütü karıştırarak ekleyin.
Kıvam alan muhallebiye portakal rendesi ve tuzsuz tereyağ eklenir ve karıştırın.
Bir dakika daha kaynatıp altı kapatın.
Pişen muhallebi ilk sıcağı çıktıktan sonra servis kaplarına alınarak soğumaya bırakalım.
Daha sonra süslemelerini yapıp oda ısısına gelen muhallebiler +4 derece civarında dolaba alalım.
Kremalı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt