Kremalı Revani Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı fıstık
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
4-5 çay bardağı un
Şerbeti için:
3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 adet limon dilim
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 paket toz krem şanti
Süslemek için:
Hindistan cevizi
Kremalı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri uygunca bir kapta çırpıyoruz. Sıvıyağ, süt, yoğurt ekleyip çırpıyoruz.
İrmik, fıstık, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Borcamı yapışmaması için yağlıyoruz.İçine boşaltıyoruz.
170 derecede 35 dakika pişiriyoruz.
Şerbet için su ve toz şekeri kaynatıyoruz.
Limon ekleyip bir kaç dakika daha kaynatıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
Kremşanti ve sütü kıvam alıncaya kadar mikser ile çırpıp buzdolabında bekletiyoruz.
Kek pişince birinci ateşi geçene kadar biraz bekliyoruz.Şerbetini döküyoruz.Bekletiyoruz.
Kek şerbetini çekince üzerine krem şantiyi sürüyoruz.
Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kremalı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı fıstık
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
4-5 çay bardağı un
Şerbeti için:
3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 adet limon dilim
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 paket toz krem şanti
Süslemek için:
Hindistan cevizi
Kremalı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri uygunca bir kapta çırpıyoruz. Sıvıyağ, süt, yoğurt ekleyip çırpıyoruz.
İrmik, fıstık, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Borcamı yapışmaması için yağlıyoruz.İçine boşaltıyoruz.
170 derecede 35 dakika pişiriyoruz.
Şerbet için su ve toz şekeri kaynatıyoruz.
Limon ekleyip bir kaç dakika daha kaynatıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
Kremşanti ve sütü kıvam alıncaya kadar mikser ile çırpıp buzdolabında bekletiyoruz.
Kek pişince birinci ateşi geçene kadar biraz bekliyoruz.Şerbetini döküyoruz.Bekletiyoruz.
Kek şerbetini çekince üzerine krem şantiyi sürüyoruz.
Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kremalı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı