Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yemeklik kabak
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1 buçuk yemek kaşığı un
1 kutu krema
1 buçuk litre su tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam dereotu
Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabak havuç , patates , soğan hepsini temizleyip yıkayalım küp küp doğrayalım.
Düdüklü tencereye sıvı yağı koyalım.
Sebzeleri ek edelim bir buçuk yemek kaşığı unu da ek edip bir kaç dakika karıştırıp suyu ek edelim .
Düdüklüde 15 -20 dakika pişirelim.
Pişen zerzevatları blenderden geçirelim .Pürüzsüz olsun.
Kremayı tereyağı ,tuzu ek edelim bir iki dakika kaynatalım.
Çorbamız servise hazır servis yaparken üzerine dereotu koyabilirsiniz ,tarifimi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yemeklik kabak
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1 buçuk yemek kaşığı un
1 kutu krema
1 buçuk litre su tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam dereotu
Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabak havuç , patates , soğan hepsini temizleyip yıkayalım küp küp doğrayalım.
Düdüklü tencereye sıvı yağı koyalım.
Sebzeleri ek edelim bir buçuk yemek kaşığı unu da ek edip bir kaç dakika karıştırıp suyu ek edelim .
Düdüklüde 15 -20 dakika pişirelim.
Pişen zerzevatları blenderden geçirelim .Pürüzsüz olsun.
Kremayı tereyağı ,tuzu ek edelim bir iki dakika kaynatalım.
Çorbamız servise hazır servis yaparken üzerine dereotu koyabilirsiniz ,tarifimi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı