Kremalı Somon Balığı Tanımı İçin Gereçler
️6 somon fileto
️1 soğan
️1 diş sarımsak
️2 yemek kaşığı sıvı yağ
️1 yemek kaşığı tereyağ
️1 yemek kaşığı domates salçası
️500 ml krema
️1 çay kaşığı sebzetoz (vegeta) yahut tuz
️1 çay kaşığı nişasta 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak suda eritin
️1 avuç ıspanak
Kremalı Somon Balığı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Somonu yan yana bir fırın kabına koyun.
Tereyağında 1 soğan ve 1 diş sarımsağı kızartın.
Salçayı ekleyin ve hepsini yeterlice karıştırın.
500 ml krema, tuz ve nişasta karışımını ekleyip kaynatın.
Artık sosu somonun üzerine dökün ve 220 derecede fırında 45 dakika pişirin.
️6 somon fileto
️1 soğan
️1 diş sarımsak
️2 yemek kaşığı sıvı yağ
️1 yemek kaşığı tereyağ
️1 yemek kaşığı domates salçası
️500 ml krema
️1 çay kaşığı sebzetoz (vegeta) yahut tuz
️1 çay kaşığı nişasta 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak suda eritin
️1 avuç ıspanak
Kremalı Somon Balığı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Somonu yan yana bir fırın kabına koyun.
Tereyağında 1 soğan ve 1 diş sarımsağı kızartın.
Salçayı ekleyin ve hepsini yeterlice karıştırın.
500 ml krema, tuz ve nişasta karışımını ekleyip kaynatın.
Artık sosu somonun üzerine dökün ve 220 derecede fırında 45 dakika pişirin.