Kremalı Soslu Tavuk Ve Makarna Tanımı İçin Gereçler
Yarım kg bonfile tavuk
️1 paket makarna
️1 paket krema
Tavuk marine için:
️2 diş rendelenmiş sarımsak
️2 yemek kaşığı zeytiyağ
️1 çay kaşığı biberiye
️1 çay kaşığı karabiber
️1 tatlı kaşığı kekik
Tavuk sosu için:
️1 tatlı kaşığı köri
️1 tatlı kaşığı tuz
️1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım bardak makarna suyu
Kremalı Soslu Tavuk Ve Makarna Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tavuklar küp küp doğranır. Bir kaba alınır ve üzerine marine materyalleri eklenerek karıştırılıp dolaba kaldırılır. 1 saat kadar dinlendirilir.
Derin bir tencereye makarna suyu konulur.
Su kaynayınca içerisine tuz, az zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kadar köri ek edilir.
Makarnalar da ek edilerek pişmeye bırakılır.
Pişen makarnalar süzülmeden evvel makarna suyundan 1 bardak kadar ayrılır. Makarnalar süzülüp yıkanır.
Tencerede 1 yemek kaşığı kadar tereyağ eritilir.
Farklı bir kapta yarım su bardağı makarna suyu ve yarım paket krema eklenerek karıştırılır.
Hazırlanan bu sos tencereye eklenir üzerine makarnalar da eklenerek sosun özdeşleşmesi sağlanır. (bu evrede dilerseniz ceviz ve kekik ekleyebilirsiniz. ).
Marine edilmiş tavuklar yanmaz yapışmaz bir tencereye alınır. Az zeytinyağı ile suyunu salana kadar pişirilir.
Sonrasında makarnadan ayrılan yarım su bardağı sos ile pişirmeye devam edilir.
Tavuklar denetim edilir çatal ile kolaylıkla ayrılıyor ise pişmiş demektir. Ocağın altı kısılır yarım paket krema da eklenerek kremayı çekmesi sağlanır.
Sıcak iken servis edilir afiyet olsun
Yarım kg bonfile tavuk
️1 paket makarna
️1 paket krema
Tavuk marine için:
️2 diş rendelenmiş sarımsak
️2 yemek kaşığı zeytiyağ
️1 çay kaşığı biberiye
️1 çay kaşığı karabiber
️1 tatlı kaşığı kekik
Tavuk sosu için:
️1 tatlı kaşığı köri
️1 tatlı kaşığı tuz
️1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım bardak makarna suyu
Kremalı Soslu Tavuk Ve Makarna Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tavuklar küp küp doğranır. Bir kaba alınır ve üzerine marine materyalleri eklenerek karıştırılıp dolaba kaldırılır. 1 saat kadar dinlendirilir.
Derin bir tencereye makarna suyu konulur.
Su kaynayınca içerisine tuz, az zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kadar köri ek edilir.
Makarnalar da ek edilerek pişmeye bırakılır.
Pişen makarnalar süzülmeden evvel makarna suyundan 1 bardak kadar ayrılır. Makarnalar süzülüp yıkanır.
Tencerede 1 yemek kaşığı kadar tereyağ eritilir.
Farklı bir kapta yarım su bardağı makarna suyu ve yarım paket krema eklenerek karıştırılır.
Hazırlanan bu sos tencereye eklenir üzerine makarnalar da eklenerek sosun özdeşleşmesi sağlanır. (bu evrede dilerseniz ceviz ve kekik ekleyebilirsiniz. ).
Marine edilmiş tavuklar yanmaz yapışmaz bir tencereye alınır. Az zeytinyağı ile suyunu salana kadar pişirilir.
Sonrasında makarnadan ayrılan yarım su bardağı sos ile pişirmeye devam edilir.
Tavuklar denetim edilir çatal ile kolaylıkla ayrılıyor ise pişmiş demektir. Ocağın altı kısılır yarım paket krema da eklenerek kremayı çekmesi sağlanır.
Sıcak iken servis edilir afiyet olsun