Kremalı Tadında Mantar Çorbası (Herkes Bayılıyor) Tanımı İçin Materyaller
400 gram kültür mantar
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı tereyağ
Dereotu
Kremalı Tadında Mantar Çorbası (Herkes Bayılıyor) Tanımı Yapılışı
Mantarları soyalım ve 10 dk limonlu suda bekletelim.
Tereyağı eritip yemeklik doğranmış kuru soğanları kavuralım.
Akabinde mümkün olduğu kadar küçük doğranmış mantarları ek edelim ve soteleyelim. Yaklaşık 10-15dk.
Üzerine un ek edip 1-2 çevirip 4 su bardağı soğuk su ek edelim.
Çorba kaynadıktan sonra süt ek edelim, onu da kaynatalım.
Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberi, doğranmış dereotunu ek edelim.
1-2 dk daha kaynatıp altını kapatalım.
400 gram kültür mantar
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı tereyağ
Dereotu
Kremalı Tadında Mantar Çorbası (Herkes Bayılıyor) Tanımı Yapılışı
Mantarları soyalım ve 10 dk limonlu suda bekletelim.
Tereyağı eritip yemeklik doğranmış kuru soğanları kavuralım.
Akabinde mümkün olduğu kadar küçük doğranmış mantarları ek edelim ve soteleyelim. Yaklaşık 10-15dk.
Üzerine un ek edip 1-2 çevirip 4 su bardağı soğuk su ek edelim.
Çorba kaynadıktan sonra süt ek edelim, onu da kaynatalım.
Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberi, doğranmış dereotunu ek edelim.
1-2 dk daha kaynatıp altını kapatalım.