Kremalı Tadında Mısır Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1 kase mısır (konserve)
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı su (gerekirse arttırın)
Tuz, karabiber, zerdeçal
Kremalı Tadında Mısır Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvıyağ ve tereyağını uygun bir tencereye koyup ocağa alıyoruz ve ocakta erimesini sağlıyoruz.
Minik küpler halinde doğradığımız soğanı ekleyip kavuruyoruz.
Hafif pembeleşen soğana un ek ediyoruz ve bi cins kavurmaya devam ediyoruz.
Mısırı, sütü ve suyu koyup daima karıştırarak kaynamasını sağlıyoruz.
Kıvama bakın gerekirse su ek edin.
En son baharatları ekleyip ocağın altını kapatıp servis edin
Kremalı Tadında Mısır Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1 kase mısır (konserve)
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı su (gerekirse arttırın)
Tuz, karabiber, zerdeçal
Kremalı Tadında Mısır Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvıyağ ve tereyağını uygun bir tencereye koyup ocağa alıyoruz ve ocakta erimesini sağlıyoruz.
Minik küpler halinde doğradığımız soğanı ekleyip kavuruyoruz.
Hafif pembeleşen soğana un ek ediyoruz ve bi cins kavurmaya devam ediyoruz.
Mısırı, sütü ve suyu koyup daima karıştırarak kaynamasını sağlıyoruz.
Kıvama bakın gerekirse su ek edin.
En son baharatları ekleyip ocağın altını kapatıp servis edin
Kremalı Tadında Mısır Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı