Kremalı Tadında Sütlü Mısır Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2,5 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 konserve mısır
1,5 yemek kaşığı krema
Çeyrek demet dereotu
Tuz
Zeytinyağı
Kremalı Tadında Sütlü Mısır Çorbası Tanımı Yapılışı
Zeytinyağı tencereye alalım üzerine un ek edip unun rengi ve kokusu değişene kadar kavuralım.
Unu açmak için 1 su bardağı su azar azar ek edip daima karıştırarak kalan 3 su bardağı suyu ve 1 bardak sütü tıpkı biçimde azar azar dökelim.
Tane mısırdan 3 yemek kaşığı alıp çorbaya ek edelim, kalan mısırı kendi kutusunda suyu ile birlikte blenderden geçirelim, ve bu karışımı çorbanın içine dökelim.
Çorba kaynadıktan sonra tuzunu ek edip kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
Bu esnada 1, 5 yemek kaşığı kutu kremayı ek edin ve hoş karıştırın, doğranmış dereotuyu ek ettikten sonra altını kapatalım.
2,5 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 konserve mısır
1,5 yemek kaşığı krema
Çeyrek demet dereotu
Tuz
Zeytinyağı
Kremalı Tadında Sütlü Mısır Çorbası Tanımı Yapılışı
Zeytinyağı tencereye alalım üzerine un ek edip unun rengi ve kokusu değişene kadar kavuralım.
Unu açmak için 1 su bardağı su azar azar ek edip daima karıştırarak kalan 3 su bardağı suyu ve 1 bardak sütü tıpkı biçimde azar azar dökelim.
Tane mısırdan 3 yemek kaşığı alıp çorbaya ek edelim, kalan mısırı kendi kutusunda suyu ile birlikte blenderden geçirelim, ve bu karışımı çorbanın içine dökelim.
Çorba kaynadıktan sonra tuzunu ek edip kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
Bu esnada 1, 5 yemek kaşığı kutu kremayı ek edin ve hoş karıştırın, doğranmış dereotuyu ek ettikten sonra altını kapatalım.