Kremalı Tavuk Göğsü Ve Patates Tarifi İçin Malzemeler
500 gram tavuk göğsü (hindi göğüsü de olabilir)
5 orta boy patates
1 kuru soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket sıvı krema
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı sıcak su
Kremalı Tavuk Göğsü Ve Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar,Sizlere çok lezzetli ve pratik bir tarif sunmak istiyorum. Denedikten sonra mutlaka favoriniz olacak.
İlk önce tavuk göğsü etimizi kuşbaşı olarak doğruyoruz.
Geniş bir tencerede sıvı yağımızla birlikte etlerimizi yumuşayana kadar arada biraz su ilave ederek kavuruyoruz.
Ardından küp küp doğradığımız patateslerimizi ilave edip karıştırıyoruz ve yarım su bardağı sıcak su ilave edip patateslerimiz pişene kadar yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
Yemeğimizin üzerine kuru soğanımızı doğrayıp baharatlarımızı ekleyip karıştırıp geniş bir borcama aktarıyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 15 dakika borcamımızın üzerine fırın kağıdı örtüp pişiriyoruz. Yanına pilav la birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Kremalı Tavuk Göğsü Ve Patates Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram tavuk göğsü (hindi göğüsü de olabilir)
5 orta boy patates
1 kuru soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket sıvı krema
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı sıcak su
Kremalı Tavuk Göğsü Ve Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar,Sizlere çok lezzetli ve pratik bir tarif sunmak istiyorum. Denedikten sonra mutlaka favoriniz olacak.
İlk önce tavuk göğsü etimizi kuşbaşı olarak doğruyoruz.
Geniş bir tencerede sıvı yağımızla birlikte etlerimizi yumuşayana kadar arada biraz su ilave ederek kavuruyoruz.
Ardından küp küp doğradığımız patateslerimizi ilave edip karıştırıyoruz ve yarım su bardağı sıcak su ilave edip patateslerimiz pişene kadar yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
Yemeğimizin üzerine kuru soğanımızı doğrayıp baharatlarımızı ekleyip karıştırıp geniş bir borcama aktarıyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 15 dakika borcamımızın üzerine fırın kağıdı örtüp pişiriyoruz. Yanına pilav la birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Kremalı Tavuk Göğsü Ve Patates Tarifi Fotoğraflı Yapılışı