Kremalı Tavuk (Tadına Doyamayacaksınız Müthiş Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
7-8 adet biftek kesilmiş tavuk göğsü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı kimyon
Kremalı sos için
1 adet küçük doğranmış soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
200 gram krema
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un (Tepeli olmasın)
Birkaç damla limon suyu
1 er çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber,köri
Tavukları kızartmak için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kremalı Tavuk (Tadına Doyamayacaksınız Müthiş Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına tavuk etlerini alalım.
Üzerine 1 er çay kaşığı tuz, karabiber,köri,kırmızı toz biber,kimyon ilave edelim ve tavuk etlerinin hertarafına tuz ve baharatlarla birbiriyle özleşmesini sağlayalım.
Tavaya sıvı yağ koyarak ısıtalım ve baharatladığımız tavuk etletini arkalı önlü sıvı yağda kızartalım ve tabağa alalım ve aynı tavada sosu hazırlayacağımızdan tavadaki yağı temizlemeyelim.
Derin bir kaba süt, krema, 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber,köri,1 yemek kaşığı un(tepeli olmasın) ve birkaç damla limon suyu koyarak çırpalım ve kenarda bekletelim.
Tavukları kızarttığımız aynı tavanın içine küçük doğranmış soğan,rendelenmiş sarımsak alalım ve kavuralım.
İçine hazırladığımız kremalı sosu dökelim ve karıştıralım sosumuz kaynamaya başlayınca hemen ocağın altını en düşük ayara getirelim beş dk pişirelim ve tavuk etlerini sosun içine koyalım.
İki üç dk pişirelim ve tavukları sosun içerisinde çevirerek tekrar iki üç dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
Kremalı tavuk yemeğimiz hazır ben sıcak olarak makarna yanında servis yaptım dilerseniz yanına pilav ile de servis yapabilirsiniz.
Sıcak servis yapılmasını öneriyorum.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .
Kremalı Tavuk (Tadına Doyamayacaksınız Müthiş Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
7-8 adet biftek kesilmiş tavuk göğsü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı kimyon
Kremalı sos için
1 adet küçük doğranmış soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
200 gram krema
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un (Tepeli olmasın)
Birkaç damla limon suyu
1 er çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber,köri
Tavukları kızartmak için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kremalı Tavuk (Tadına Doyamayacaksınız Müthiş Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına tavuk etlerini alalım.
Üzerine 1 er çay kaşığı tuz, karabiber,köri,kırmızı toz biber,kimyon ilave edelim ve tavuk etlerinin hertarafına tuz ve baharatlarla birbiriyle özleşmesini sağlayalım.
Tavaya sıvı yağ koyarak ısıtalım ve baharatladığımız tavuk etletini arkalı önlü sıvı yağda kızartalım ve tabağa alalım ve aynı tavada sosu hazırlayacağımızdan tavadaki yağı temizlemeyelim.
Derin bir kaba süt, krema, 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber,köri,1 yemek kaşığı un(tepeli olmasın) ve birkaç damla limon suyu koyarak çırpalım ve kenarda bekletelim.
Tavukları kızarttığımız aynı tavanın içine küçük doğranmış soğan,rendelenmiş sarımsak alalım ve kavuralım.
İçine hazırladığımız kremalı sosu dökelim ve karıştıralım sosumuz kaynamaya başlayınca hemen ocağın altını en düşük ayara getirelim beş dk pişirelim ve tavuk etlerini sosun içine koyalım.
İki üç dk pişirelim ve tavukları sosun içerisinde çevirerek tekrar iki üç dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
Kremalı tavuk yemeğimiz hazır ben sıcak olarak makarna yanında servis yaptım dilerseniz yanına pilav ile de servis yapabilirsiniz.
Sıcak servis yapılmasını öneriyorum.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .
Kremalı Tavuk (Tadına Doyamayacaksınız Müthiş Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı