Kremalı Tavuklu Makarna (Fettucinie Alfredo) Tanımı İçin Gereçler
3-4 kişilik için;
Yarım paket fettucinie makarna ( ben yassı spagetti kullandım )
1,5 lt sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
1 büyük tavuk göğsü
1 kase mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 kutu krema
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı parmesan ( alternatif kaşar peyniri)
1 çay kaşığı tuz
Baharatlar ( karabiber, kırmızı toz biber, kekik, pulbiber, köri)
Üzeri için;
1 kahve fincanı peynir rendesi
Kremalı Tavuklu Makarna (Fettucinie Alfredo) Tanımı Yapılışı
Öncelikle uygun bir tencere alınır sıcak su, sıvı yağ ve tuz eklenir makarna haşlanmaya bırakılır. Orta ara karıştırılır.
Geniş bir tavada yağlar eritilir. Soğan ve sarımsak ince ince doğranır sotelenmeye bırakılır.
İnce jülyen doğranmış tavuklar ek edilir ve pişmeye bırakılır.
Pişmeye başlayınca kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış mantarlar ek edilir.
İnce oldu için çabuk pişecektir, tuz baharatlar krema ve peynir eklenip sos kıvam aldırılır.
Makarna paketin üzerinde yazan dakika boyunca haşlanır.
Sudan çıkarılıp kremalı tavuklu karışıma eklenir.
Haşlama suyundan 1-2 kepçe de üzerine gezdirilir.
Materyaller büsbütün karıştığında 5 dakika dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun
istediğiniz her hangi bir makarnayla da hazırlayabilirsiniz
3-4 kişilik için;
Yarım paket fettucinie makarna ( ben yassı spagetti kullandım )
1,5 lt sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
1 büyük tavuk göğsü
1 kase mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 kutu krema
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı parmesan ( alternatif kaşar peyniri)
1 çay kaşığı tuz
Baharatlar ( karabiber, kırmızı toz biber, kekik, pulbiber, köri)
Üzeri için;
1 kahve fincanı peynir rendesi
Kremalı Tavuklu Makarna (Fettucinie Alfredo) Tanımı Yapılışı
Öncelikle uygun bir tencere alınır sıcak su, sıvı yağ ve tuz eklenir makarna haşlanmaya bırakılır. Orta ara karıştırılır.
Geniş bir tavada yağlar eritilir. Soğan ve sarımsak ince ince doğranır sotelenmeye bırakılır.
İnce jülyen doğranmış tavuklar ek edilir ve pişmeye bırakılır.
Pişmeye başlayınca kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış mantarlar ek edilir.
İnce oldu için çabuk pişecektir, tuz baharatlar krema ve peynir eklenip sos kıvam aldırılır.
Makarna paketin üzerinde yazan dakika boyunca haşlanır.
Sudan çıkarılıp kremalı tavuklu karışıma eklenir.
Haşlama suyundan 1-2 kepçe de üzerine gezdirilir.
Materyaller büsbütün karıştığında 5 dakika dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun
istediğiniz her hangi bir makarnayla da hazırlayabilirsiniz