Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı İçin Gereçler
350 gram tavuk göğüs eti
Yarım paket penne makarna
Yarım paket mantar
1 paket krema
1 çorba kaşığı tereyağı
Köri
Karabiber
Kimyon
Tavuk marinesi için:
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz
Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı Yapılışı
Öncelikle tavukları julyen doğrayıp marine edip 2-3 saat bekletiyoruz.
Mantarları doğruyoruz.
Makarnayı haşlıyoruz.
Öbür taraftanda tavaya marine ettigimiz tavuğu alıp kendi suyuyla pişiriyoruz.
Tavuklar suyunu çekip yumuşayınca doğradığımız mantarları ve tereyağını ek ediyoruz.
Mantarlar yumuşayınca kremayı ve baharatları ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
Makarnayı süzüp sosla birleştiriyoruz.
Mantar ve tavuk ölçüsünü isterseniz artırabilirsiniz.
Biraz daha soslu isterseniz 1 çay bardağı süt ek edebilirsiniz sosuna.
350 gram tavuk göğüs eti
Yarım paket penne makarna
Yarım paket mantar
1 paket krema
1 çorba kaşığı tereyağı
Köri
Karabiber
Kimyon
Tavuk marinesi için:
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz
Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı Yapılışı
Öncelikle tavukları julyen doğrayıp marine edip 2-3 saat bekletiyoruz.
Mantarları doğruyoruz.
Makarnayı haşlıyoruz.
Öbür taraftanda tavaya marine ettigimiz tavuğu alıp kendi suyuyla pişiriyoruz.
Tavuklar suyunu çekip yumuşayınca doğradığımız mantarları ve tereyağını ek ediyoruz.
Mantarlar yumuşayınca kremayı ve baharatları ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
Makarnayı süzüp sosla birleştiriyoruz.
Mantar ve tavuk ölçüsünü isterseniz artırabilirsiniz.
Biraz daha soslu isterseniz 1 çay bardağı süt ek edebilirsiniz sosuna.