Kremalı Tavuklu Mantarlı Penne

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kremalı Tavuklu Mantarlı Penne Tanımı İçin Gereçler
Yarım paket penne makarna
1 paket krema
Kaşar peyniri
1 adet tavuk göğsü tavuk bonfile
5-6 adet mantar
1 bardak süt
Sıvı yağ
Karabiber
Tuz

Kremalı Tavuklu Mantarlı Penne Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kaynayan suya çok az sıvı yağ gezdirip makarnayı ekliyoruz.
Pişmesine yakın tuzunu da ek ediyoruz. Not: makarna tam pişmeyecek hafif canlı kalacak.
Tavukları julyen doğrayıp sıvı yağ gezdirdiğimiz bir tavada kapağı kapalı bir biçimde suyunu bırakıp geri çekinceye kadar pişiriyoruz.
Eş vakitli olarak mantarları tekrar istediğimiz halde doğrayıp başka bir tavada az sıvı yağ ekleyip yeniden suyunu salıp geri çekinceye kadar pişiriyoruz.
Makarna tavuk ve mantarlar pişene kadar biraz kaşar peyniri rendeliyoruz.
Makarna istediğimiz formda haşlandığında (biraz diri) suyunu süzüyoruz ve tencereye geri koyuyoruz bir bardak süt ek ediyoruz en kısık ateşte bırakıyoruz.
Pişen tavuk ve mantarları makarnanın üstüne ekliyoruz.
Üzerine kremayı da döküp karıştırıyoruz. 3-4dk sütü çekene ve makarnalar tam haşlanana kadar pişiriyoruz.
En son olarak kaşar peyniri de ekleyip son bir kere karıştırıyoruz.Çok bekletmeden tüketin kremanın berbat olmaması için.
Afiyet olsun
 
Üst Alt