Krep Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için:
Tercihe bağlı olarak sürülebilir çikolata, tahin yahut pekmez
Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, kabartma tozu ve vanilya hariç başka gereçler bir kaba boşaltılır ve güzelce çırpılır.
Daha sonra un, kabarta tozu ve vanilya ek edilir.
Krep tavası az bir yağ ile yağlanır.
Hazırlanmış krep hamurundan bir kepçe kızgın tavaya dökülür.
Arkalı önlü güzelce pişirildikten sonra tabağa alınır.
Kalan hamur bitene kadar birebir süreç yapılır. Servise hazırdır. Afiyet olsun
Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için:
Tercihe bağlı olarak sürülebilir çikolata, tahin yahut pekmez
Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, kabartma tozu ve vanilya hariç başka gereçler bir kaba boşaltılır ve güzelce çırpılır.
Daha sonra un, kabarta tozu ve vanilya ek edilir.
Krep tavası az bir yağ ile yağlanır.
Hazırlanmış krep hamurundan bir kepçe kızgın tavaya dökülür.
Arkalı önlü güzelce pişirildikten sonra tabağa alınır.
Kalan hamur bitene kadar birebir süreç yapılır. Servise hazırdır. Afiyet olsun
Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı