Kristal Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tereyağı (Oda ısısında yumuşamış)
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
2 paket vanilya
2,5 yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağına yakın un
Üzerini bulamak için;
1 çay bardağı toz şeker
Kristal Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağı, yumurta ve pudra şekeri alınır karıştırılır.
Kakao, yarım paket kabartma tozu, vanilya ve nişastayı ilave ederek yoğuralım.
Unu azar azar ekleyerek iyice yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak tezgahın üzerinde ileri geri hareketlerle silindir şekli verelim.
Bıçak ile küçük boyutta verev keselim. Toz şekeri tabağa boşaltalım.
Kestiğimiz hamuru tabaktaki şekere her tarafını bulayalım ve fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
Bütün hamuru bu şekilde yaparak bitirelim.
170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Küçük bir not: Ben hamurdan çok az başka şekil vermek için kullandım, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ortasını yuvarlak tahta kaşığı ucuyla bastırarak oyuk yaparak şekere buladım fırında pişirdikten sonra oyuklara çikolata eritip koydum üzerinede fındık içi serptim.
Kristal Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağı (Oda ısısında yumuşamış)
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
2 paket vanilya
2,5 yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağına yakın un
Üzerini bulamak için;
1 çay bardağı toz şeker
Kristal Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağı, yumurta ve pudra şekeri alınır karıştırılır.
Kakao, yarım paket kabartma tozu, vanilya ve nişastayı ilave ederek yoğuralım.
Unu azar azar ekleyerek iyice yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak tezgahın üzerinde ileri geri hareketlerle silindir şekli verelim.
Bıçak ile küçük boyutta verev keselim. Toz şekeri tabağa boşaltalım.
Kestiğimiz hamuru tabaktaki şekere her tarafını bulayalım ve fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
Bütün hamuru bu şekilde yaparak bitirelim.
170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Küçük bir not: Ben hamurdan çok az başka şekil vermek için kullandım, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ortasını yuvarlak tahta kaşığı ucuyla bastırarak oyuk yaparak şekere buladım fırında pişirdikten sonra oyuklara çikolata eritip koydum üzerinede fındık içi serptim.
Kristal Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı