Krokan Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı şeker
İsteğinize nazaran badem ya da fındık
Susam (eklemesinizde olur)
1 yemek kaşığı tereyağı
Krokan Tanımı Yapılışı
Yanmaz tavaya şekeri alıp kısık ateşte dikkatli formda karamelize olana kadar (yakmadan)eritiyoruz.
Büsbütün eriyen şekere tereyağını ekleyip karıştırıyoruz, akabinde susam ve badem ekleyip on yirmi saniye karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
Bu basamak kıymetli:yağlı kağıdı açıp üzerine çok süratli biçimde krokanı döküp kaşığın zıddıyla düzeltiyoruz.
Üzerine yağlı kağıdın kalan kısmını kapatıp merdaneyle üzerinden geçiyoruz süratli olmazsak donar.
Sonra bıçakla dilim biçimi verip on dakika buzdolabında bekletiyoruz akabinde modüllere ayırıp afiyetle yiyoruz.
1 su bardağı şeker
İsteğinize nazaran badem ya da fındık
Susam (eklemesinizde olur)
1 yemek kaşığı tereyağı
Krokan Tanımı Yapılışı
Yanmaz tavaya şekeri alıp kısık ateşte dikkatli formda karamelize olana kadar (yakmadan)eritiyoruz.
Büsbütün eriyen şekere tereyağını ekleyip karıştırıyoruz, akabinde susam ve badem ekleyip on yirmi saniye karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
Bu basamak kıymetli:yağlı kağıdı açıp üzerine çok süratli biçimde krokanı döküp kaşığın zıddıyla düzeltiyoruz.
Üzerine yağlı kağıdın kalan kısmını kapatıp merdaneyle üzerinden geçiyoruz süratli olmazsak donar.
Sonra bıçakla dilim biçimi verip on dakika buzdolabında bekletiyoruz akabinde modüllere ayırıp afiyetle yiyoruz.