Son konular

Krokan

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Krokan Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı şeker
İsteğinize nazaran badem ya da fındık
Susam (eklemesinizde olur)
1 yemek kaşığı tereyağı

Krokan Tanımı Yapılışı

Yanmaz tavaya şekeri alıp kısık ateşte dikkatli formda karamelize olana kadar (yakmadan)eritiyoruz.
Büsbütün eriyen şekere tereyağını ekleyip karıştırıyoruz, akabinde susam ve badem ekleyip on yirmi saniye karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
Bu basamak kıymetli:yağlı kağıdı açıp üzerine çok süratli biçimde krokanı döküp kaşığın zıddıyla düzeltiyoruz.
Üzerine yağlı kağıdın kalan kısmını kapatıp merdaneyle üzerinden geçiyoruz süratli olmazsak donar.
Sonra bıçakla dilim biçimi verip on dakika buzdolabında bekletiyoruz akabinde modüllere ayırıp afiyetle yiyoruz.
 

Similar threads

  • Soru
Şeker İlavesiz Pekmezli Krokan Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı üzüm pekmezi Yarım su bardağı badem Yarım su bardağı ceviz 1 çay bardağı susam 1 su bardağı hindistan cevizi tozu Şeker İlavesiz Pekmezli Krokan Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir su bardağı pekmezi teflon tavada 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Karamelli Krokanlı Pasta Tanımı İçin Malzemeler Pandispanya için; 4 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz 5 yemek kaşığı soğuk su 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı un 3,5 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı tereyağı (kek kalıbını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Krokan evde nasıl yapılır? Krokan yapmak için öncelikle malzemeleri hazırlamalısınız. Krokan için şeker, badem, fındık ve çikolata kullanabilirsiniz. Şekerin üzerine su ekleyerek karamelize edin. Ardından badem ve fındığı ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye yayın ve soğumaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt