Kruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
2 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 tane yumurta akı (Sarıları üzerine)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
6-7 su bardağı un (yavaş yavaş kontrollü koyunuz)
İç harcı için;
4 tane patates (Çok küçük olmasınlar)
Soğan
Karabiber
Tuz
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam,çörek veya haşhaş (tercihinize bağlı)
Kruvasan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak süt,maya ve şekeri yoğurma kabımıza alıp güzelce çırpalım.
Ardından tuz yumurta akı ve yoğurdu koyup elimizle biraz karıştıralım.
Ardından unumuzu yavaş yavaş ekleyelim. Kontrollü gidelim çünkü unun markasından markasına değişiklik gösterebiliyor.
Hamurumuzu güzelce yoğuralım ve ele hafif yapışan bir hamur elde edelim.
Daha sonra yarım saat mayalamaya bırakalım.
Hamurumuz mayalanırken patateslerimizi güzelce yıkayıp soyalım ve küp küp kesip haşlamaya bırakalım başka bir tavada soğanımızı pembeleşene kadar kavuralım.
Haşladığımız patatesleri ezecek yardımıyla güzelce ezelim.
Üzerine soğanımızı ekleyelim ve karıştıralım en son tuz ve karabiberi ekleyip tekrar güzelce karıştıralım.
Mayalanan hamurumuzu biraz sıvı yağ döktüğümüz tezgahımızda havasını alana kadar yoğuralım ve 4 eşit parçaya bölelim.
İlk hamurumu tezgaha alalım diğerlerinin üstünü örtelim kurumasın.
Hamurunuzu parmak uçlarımızla genişletelim.
Daha sonra merdane veya oklava yardımıyla ne çok ince ne de çok kalın olucak şekilde açalım.
Daha sonra rulet veya bıçak yardımıyla hamurumuzu çarprazlar olucak şekilde güzelce keselim.
Geniş olan kısmına harcımızı koyalım ve ileri doğru sanki elmalı kurabiye yapar gibi saralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hepsini sıralayalım ve üzerlerine yumurta sarılarını sürüp isteğe bağlı susam,çörek otu yada haşhaş ekleyelim.
Daha önceden ısıttığımız alt üst açık fanlı fansız farketmez .
180 derece olan fırınımıza koyalım ve 20 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun .
Kruvasan Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için ;
2 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 tane yumurta akı (Sarıları üzerine)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
6-7 su bardağı un (yavaş yavaş kontrollü koyunuz)
İç harcı için;
4 tane patates (Çok küçük olmasınlar)
Soğan
Karabiber
Tuz
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam,çörek veya haşhaş (tercihinize bağlı)
Kruvasan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak süt,maya ve şekeri yoğurma kabımıza alıp güzelce çırpalım.
Ardından tuz yumurta akı ve yoğurdu koyup elimizle biraz karıştıralım.
Ardından unumuzu yavaş yavaş ekleyelim. Kontrollü gidelim çünkü unun markasından markasına değişiklik gösterebiliyor.
Hamurumuzu güzelce yoğuralım ve ele hafif yapışan bir hamur elde edelim.
Daha sonra yarım saat mayalamaya bırakalım.
Hamurumuz mayalanırken patateslerimizi güzelce yıkayıp soyalım ve küp küp kesip haşlamaya bırakalım başka bir tavada soğanımızı pembeleşene kadar kavuralım.
Haşladığımız patatesleri ezecek yardımıyla güzelce ezelim.
Üzerine soğanımızı ekleyelim ve karıştıralım en son tuz ve karabiberi ekleyip tekrar güzelce karıştıralım.
Mayalanan hamurumuzu biraz sıvı yağ döktüğümüz tezgahımızda havasını alana kadar yoğuralım ve 4 eşit parçaya bölelim.
İlk hamurumu tezgaha alalım diğerlerinin üstünü örtelim kurumasın.
Hamurunuzu parmak uçlarımızla genişletelim.
Daha sonra merdane veya oklava yardımıyla ne çok ince ne de çok kalın olucak şekilde açalım.
Daha sonra rulet veya bıçak yardımıyla hamurumuzu çarprazlar olucak şekilde güzelce keselim.
Geniş olan kısmına harcımızı koyalım ve ileri doğru sanki elmalı kurabiye yapar gibi saralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hepsini sıralayalım ve üzerlerine yumurta sarılarını sürüp isteğe bağlı susam,çörek otu yada haşhaş ekleyelim.
Daha önceden ısıttığımız alt üst açık fanlı fansız farketmez .
180 derece olan fırınımıza koyalım ve 20 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun .
Kruvasan Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı