Kruvasan Poğaça Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;
2 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 tane yumurta akı (Sarıları üzerine)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
6-7 su bardağı un (yavaş yavaş kontrollü koyunuz)
İç harcı için;
4 tane patates (Çok küçük olmasınlar)
Soğan
Karabiber
Tuz
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam,çörek veya haşhaş (tercihinize bağlı)

Kruvasan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak süt,maya ve şekeri yoğurma kabımıza alıp güzelce çırpalım.
Ardından tuz yumurta akı ve yoğurdu koyup elimizle biraz karıştıralım.
Ardından unumuzu yavaş yavaş ekleyelim. Kontrollü gidelim çünkü unun markasından markasına değişiklik gösterebiliyor.
Hamurumuzu güzelce yoğuralım ve ele hafif yapışan bir hamur elde edelim.
Daha sonra yarım saat mayalamaya bırakalım.
Hamurumuz mayalanırken patateslerimizi güzelce yıkayıp soyalım ve küp küp kesip haşlamaya bırakalım başka bir tavada soğanımızı pembeleşene kadar kavuralım.
Haşladığımız patatesleri ezecek yardımıyla güzelce ezelim.
Üzerine soğanımızı ekleyelim ve karıştıralım en son tuz ve karabiberi ekleyip tekrar güzelce karıştıralım.
Mayalanan hamurumuzu biraz sıvı yağ döktüğümüz tezgahımızda havasını alana kadar yoğuralım ve 4 eşit parçaya bölelim.
İlk hamurumu tezgaha alalım diğerlerinin üstünü örtelim kurumasın.
Hamurunuzu parmak uçlarımızla genişletelim.
Daha sonra merdane veya oklava yardımıyla ne çok ince ne de çok kalın olucak şekilde açalım.
Daha sonra rulet veya bıçak yardımıyla hamurumuzu çarprazlar olucak şekilde güzelce keselim.
Geniş olan kısmına harcımızı koyalım ve ileri doğru sanki elmalı kurabiye yapar gibi saralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hepsini sıralayalım ve üzerlerine yumurta sarılarını sürüp isteğe bağlı susam,çörek otu yada haşhaş ekleyelim.
Daha önceden ısıttığımız alt üst açık fanlı fansız farketmez .
180 derece olan fırınımıza koyalım ve 20 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun .
Kruvasan Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta akı 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 2 yemek kaşığı şeker 5,5-6 su bardağı un 1 yemek kaşığı tuz Arası için; Kaşar peyniri Üzerine; Yumurta sarısı Sıvı yağ Pofuduk Poğaça Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine) 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kuru maya 1 çay bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un Ortalarına sürmek için 3-4 yemek kaşığı tereyağı İçi için Beyaz peynir Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Mayasız Ve Çok Pratik Patatesli Ve Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 100 gr margarin 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml) 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta akı 1 paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un İç harcı için; 2 adet büyük boy patates 1 tatlı kaşığı tuz 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Kruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1.5 su bardağı süt 1 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için) 1 paket instant maya 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz (peynirin tuz oranına göre değiştirilebilir) Aldığı kadar un ele yapışmayan bir kıvamda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta(sarısı üzerine akı içine) 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç malzeme; Peynir(beyaz peynir kullandım) Maydanoz Üzeri için; Yumurta sarısı Mavi haşhaş Susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt