Kruvasan Poğaça Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta (Beyazı içine sarısı dışına)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için;
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Arası için;
Peynir
Üzeri için:
Ayrılan yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt
Kruvasan Poğaça Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemeler ile yumuşak bir hamur elde edelim.
1 saat üzerini örtüp dinlendirin mayalanması için.
Daha sonra. 18 adet beze yapalım tek tek tabak büyüklüğünde açıp aralarına tereyağ sürün.
Üst üste dizin.
9 kat bir 9 kat bir ayrı halde ayrı ayrı iki tane üst üste dizilmiş 9 kat li hamurları üzerini örtüp dolaba kaldırın içiçe dinlensin 1 saat bekletin.
Daha sonra hamurları açalım ben merdane ile açtım.
Daha sonra üçgen biçimde kesin içerisine peynir koyup sarın. Önemli olan hamurun iyice dinlenmiş olması ve tereyağının donması.
Daha sonra tepsiye dizin 15 dk kadar bekletin tepside üzerine yumurta sarısı ve içerisine süt karıştırarak üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin benim fırını m alt üst ayar olarak pişirdiği için herkes kendi fırının ayarına göre yaparsa pişme süresi daha iyi ayarlayabilirsiniz. 25-20 dk pişti benim yaptıklarım. Çok yumuşak ve görüntü su ile muhteşem bir tarif mutlaka deneyin.
Kruvasan Poğaça Yumuşacık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta (Beyazı içine sarısı dışına)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için;
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Arası için;
Peynir
Üzeri için:
Ayrılan yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt
Kruvasan Poğaça Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemeler ile yumuşak bir hamur elde edelim.
1 saat üzerini örtüp dinlendirin mayalanması için.
Daha sonra. 18 adet beze yapalım tek tek tabak büyüklüğünde açıp aralarına tereyağ sürün.
Üst üste dizin.
9 kat bir 9 kat bir ayrı halde ayrı ayrı iki tane üst üste dizilmiş 9 kat li hamurları üzerini örtüp dolaba kaldırın içiçe dinlensin 1 saat bekletin.
Daha sonra hamurları açalım ben merdane ile açtım.
Daha sonra üçgen biçimde kesin içerisine peynir koyup sarın. Önemli olan hamurun iyice dinlenmiş olması ve tereyağının donması.
Daha sonra tepsiye dizin 15 dk kadar bekletin tepside üzerine yumurta sarısı ve içerisine süt karıştırarak üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin benim fırını m alt üst ayar olarak pişirdiği için herkes kendi fırının ayarına göre yaparsa pişme süresi daha iyi ayarlayabilirsiniz. 25-20 dk pişti benim yaptıklarım. Çok yumuşak ve görüntü su ile muhteşem bir tarif mutlaka deneyin.
Kruvasan Poğaça Yumuşacık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı