Kruvasan Tanımı İçin Malzemeler[/b]
2 adet yumurta (akı içinde sarı üstüne)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket toz maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
Sürülebilir çikolata yahut peynir, maydanoz ya da dilediğiniz diğer harç
Hamurun ortası için;
150 gr tereyağı
Kruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ,süt ılık olacak formda bir kaba alınır,bütün gereçleri karıştırılır.
Yumurta sarıları ayırıyoruz üzeri için.
Yumuşak bir hamur elde edilir mayalama mühleti yok.
Direk 20 eşit kesime bölünür.
Her beze tabak boyutunda açılıp ortaları tereyağı ile yağlanarak 20 beze bitene kadar tıpkı süreç yapılır, son kata yağ sürmeyin.
1 saat buzdolabın da bekletilir ya da yarım saat buzlukta.
Daha sonra hamur açılır üçgen kesilip kruvasan formu verilir.
Yumurta sarısı sürülüp 200 derece de pişirilir.
Kruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta (akı içinde sarı üstüne)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket toz maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
Sürülebilir çikolata yahut peynir, maydanoz ya da dilediğiniz diğer harç
Hamurun ortası için;
150 gr tereyağı
Kruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ,süt ılık olacak formda bir kaba alınır,bütün gereçleri karıştırılır.
Yumurta sarıları ayırıyoruz üzeri için.
Yumuşak bir hamur elde edilir mayalama mühleti yok.
Direk 20 eşit kesime bölünür.
Her beze tabak boyutunda açılıp ortaları tereyağı ile yağlanarak 20 beze bitene kadar tıpkı süreç yapılır, son kata yağ sürmeyin.
1 saat buzdolabın da bekletilir ya da yarım saat buzlukta.
Daha sonra hamur açılır üçgen kesilip kruvasan formu verilir.
Yumurta sarısı sürülüp 200 derece de pişirilir.
Kruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı