Kulaklı Çorba

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kulaklı Çorba Tanımı İçin Materyaller
350 gram mantı
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2,5 litre sıcak su (su ısıtıcısında hazırlanabilir)
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kırmızı toz biber (damak zevkine göre)
Nane (damak zevkine göre)
Tuz

Kulaklı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Salça, az suyla seyreltilerek kokusu çıkana kadar yağda pişirilir.
Sıcak su ve tuz eklenir.
Su fokurdamaya başlayınca mantılar ve nohut ek edilir.
Orta ateşte mantılar fazla yumuşamadan hafif canlı kalacak halde pişirilir.
Nanesi, kırmızı biberi eklenip çorbayla özleşmesi için karıştırılır.
Kulaklı Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt