Küllü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram yumuşak tereyağı yahut margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
3 su bardağına yakın un
Üzeri için:
1 büyük fincan pudra şekeri
50 gram kakao
Küllü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabımıza oda sıcaklığında yumuşamış margarin yahut tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı alıp karıştıralım.
Yavaş yavaş unumuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartılıp yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 20 dk denetimli pişiriyoruz.
Pişmiş kurabiyelerimiz ılımaya bırakalım.
Bir kapta kakao ve pudra şekeri güzelce karıştıralım.
Ilık kurabiyeler kakaolu karışıma bulanır ve servis tabağına alalım. Afiyet bal olsun
Küllü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram yumuşak tereyağı yahut margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
3 su bardağına yakın un
Üzeri için:
1 büyük fincan pudra şekeri
50 gram kakao
Küllü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabımıza oda sıcaklığında yumuşamış margarin yahut tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı alıp karıştıralım.
Yavaş yavaş unumuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartılıp yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 20 dk denetimli pişiriyoruz.
Pişmiş kurabiyelerimiz ılımaya bırakalım.
Bir kapta kakao ve pudra şekeri güzelce karıştıralım.
Ilık kurabiyeler kakaolu karışıma bulanır ve servis tabağına alalım. Afiyet bal olsun
Küllü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı