Küllü Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125gr tereyağ (Oda ısısında)
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
isteğe nazaran çekilmiş ceviz yada fındık
Bulamak İçin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
Küllü Kurabiye Tanımı Yapılışı
Yumuşamış tereyağını ve başka materyalleri de ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Ceviz büyüklüğündeki modüller alıp yuvarlayım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim 180derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Kurabiye pişerken pudra şekeri, kakao ve tarçını bir kapta karıştıralım.
Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra kurabiyelerimizi bu karışıma bulayalım. Afiyet olsun.
125gr tereyağ (Oda ısısında)
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
isteğe nazaran çekilmiş ceviz yada fındık
Bulamak İçin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
Küllü Kurabiye Tanımı Yapılışı
Yumuşamış tereyağını ve başka materyalleri de ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Ceviz büyüklüğündeki modüller alıp yuvarlayım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim 180derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Kurabiye pişerken pudra şekeri, kakao ve tarçını bir kapta karıştıralım.
Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra kurabiyelerimizi bu karışıma bulayalım. Afiyet olsun.