Küllü Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
125 gr tereyağı(oda ısısında)
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 çay bardağı ufalanmış ceviz
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Dışını bulamak için;
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
Küllü Kurabiye Tanımı Yapılışı
Uygun bir kaba un ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri koyup uygunca çırpalım.
Unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ek edip yumuşak bir hamur yoğuralım.
Cevizi de ekleyip karıştırıp yoğuralım .
Elimizde ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayıp hafif yassıltıp aralık kalacak formda yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim .
170 derece fırında 20 dk altı afif kızarıp üstü beyaz kalacak formda pişirelim.
Uygun bir tabak içersinde pudra şekeri ve kakaoyu karıştıralım.
Kurabiye fırından çıkınca 5 dk sonra kurabiyelerimizi bu karışıma bulayıp servis tabağına alalım. Çay yahut kahve eşliğinde kurabiyelerimiz yemeye hazırdır afiyet olsun .
125 gr tereyağı(oda ısısında)
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 çay bardağı ufalanmış ceviz
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Dışını bulamak için;
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
Küllü Kurabiye Tanımı Yapılışı
Uygun bir kaba un ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri koyup uygunca çırpalım.
Unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ek edip yumuşak bir hamur yoğuralım.
Cevizi de ekleyip karıştırıp yoğuralım .
Elimizde ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayıp hafif yassıltıp aralık kalacak formda yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim .
170 derece fırında 20 dk altı afif kızarıp üstü beyaz kalacak formda pişirelim.
Uygun bir tabak içersinde pudra şekeri ve kakaoyu karıştıralım.
Kurabiye fırından çıkınca 5 dk sonra kurabiyelerimizi bu karışıma bulayıp servis tabağına alalım. Çay yahut kahve eşliğinde kurabiyelerimiz yemeye hazırdır afiyet olsun .