Kumpir Konut İmali Tanımı İçin Gereçler
4 adet büyük uzunluk patates
4 yemek kaşığı kornişon turşu
4 yemek kaşığı mısır
10 adet siyah zeytin
10 adet yeşil zeytin
6-7 adet sosis
1 adet havuç
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı yoğurt
Kısır
Kaşar peyniri
Tereyağı
Kumpir Mesken İmali Tanımı Yapılışı
Patatesleri güzelce yıkayıp kağıt havlu ile kuruluyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsimize yerleştiriyoruz.
2 adet fırın kabına yarısına kadar su doldurup tepsimizin ortasına yerleştirip 225 derece fırında yaklaşık 1, 5 saat pişiriyoruz.
Fırının en alt rafına koyalım ki üstleri kurumasın.
Kumpirin iç materyallerini hazırlıyoruz o sırada.
Damak zevkinize nazaran istediğiniz tüm gereçleri koyabilirsiniz.Ben kısır, havuç tarator, turşu, mısır, zeytin çeşitleri koymayı tercih ettim.
Pişen patateslerimizi ikiye ayırıp kaşar ve tereyağını eriterek çatal yardımıyla eziyoruz.
Gereçlerimizi de ekliyoruz ve üzerine istediğiniz sosları koyabilirsiniz.
Tadı olağanüstü oluyor kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun şimdiden
4 adet büyük uzunluk patates
4 yemek kaşığı kornişon turşu
4 yemek kaşığı mısır
10 adet siyah zeytin
10 adet yeşil zeytin
6-7 adet sosis
1 adet havuç
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı yoğurt
Kısır
Kaşar peyniri
Tereyağı
Kumpir Mesken İmali Tanımı Yapılışı
Patatesleri güzelce yıkayıp kağıt havlu ile kuruluyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsimize yerleştiriyoruz.
2 adet fırın kabına yarısına kadar su doldurup tepsimizin ortasına yerleştirip 225 derece fırında yaklaşık 1, 5 saat pişiriyoruz.
Fırının en alt rafına koyalım ki üstleri kurumasın.
Kumpirin iç materyallerini hazırlıyoruz o sırada.
Damak zevkinize nazaran istediğiniz tüm gereçleri koyabilirsiniz.Ben kısır, havuç tarator, turşu, mısır, zeytin çeşitleri koymayı tercih ettim.
Pişen patateslerimizi ikiye ayırıp kaşar ve tereyağını eriterek çatal yardımıyla eziyoruz.
Gereçlerimizi de ekliyoruz ve üzerine istediğiniz sosları koyabilirsiniz.
Tadı olağanüstü oluyor kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun şimdiden