Kumpir ( Ortaköy Kumpirine Rakip )

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Kumpir ( Ortaköy Kumpirine Rakip ) Tanımı İçin Gereçler
4 tane büyük patates
150 gram kaşar peyniri
4 tatlı kaşığı tereyağ
1 kase rus salatası
1 kase kırmızı lahana turşusu
1 kase kısır
1 kase salçalı sosis
Tuz
Ketçap
Mayonez
Rus salatası;
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı konserve mısır
1 su bardağı kornişon turşu ( doğranmış )
3-4 yemek kaşığı mayonez ( ben meskende yaptım )
Salçalı sosis;
1 kase doğranmış sosis
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay br sıcak su
Mor lahana;
Çeyrek kırmızı lahana
1 limon suyu
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Kısır;
1/2 (yarım) su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 küçük kuru soğan
Yeteri kadar kaynar su
Tuz
Karabiber
Kimyon ( çok az )

Kumpir ( Ortaköy Kumpirine Rakip ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kumpir için öncelikle içine katacağımız materyalleri hazırlayarak başlamalıyız.
Bunları sırayla aşağıda yazıcam lakin bu hazırlığı yaparken patateslerin pişmesi uzun sürdüğü için çabucak güzelce patatesleri yıkayalım .
Evvel yağlı pişirme kağıdına sonra alüminyum folyaya saralım .
250° fırına atalım. Benim tam 2 saatte pişti çıkarmadan evvel çöp şişle baktım ve piştiğini anlayınca fırından çıkardım denetim etmeden çıkarmayın lütfen.
Rus salatası için; garnitür için bezelyeyi haşlayalım, kornişonu küp küp doğrayalım hazırlayalım ve mayonezle karıştırıp buzdolabında bekletelim.
Salçalı sosis için; bir tavaya salçayı alalım ve yağını ekleyip su işe açalım içine doğradığımız sosisleri katalım orta ateşte pişirelim.
Mor lahana; mor lahanayı ince ince kıyalım sirke, limon ve tuz ekleyip ovalım buzdolabına kaldıralım.
Kısır için; bulgurun üstünü geçecek kadar kaynamış su ve tuzu ekleyelim kapak kapatıp şişmesini bekleyelim. Tavaya yağı alalım üstüne soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım ve salçasını ekleyelim tekrar kavuralım bu karışımı bulgurların üstünden gezdirip baharatlarını katarak servis tabağına alalım.
Patatesleri elinizi yakmadan tam ortadan ikiye ayıralım ve evvel tereyağ sonra kaşar ekleyip tıpkı kumpircilerin yaptığı üzere karıştıralım .
Sonra damak tadınıza nazaran hazırlanan garnitürleri kat kat ekleyelim.
En üstünede ketçap ve mayonez soğumadan tüketelim. Yapacak olanlara afiyet olsun
Daha çok çeşit gereç eklenebilir ben meskende olan gereçlerle kendi damak tadımıza nazaran yaptım. Siz daha da çeşitlendirerek hazırlayabilirsiniz.

Kumpir ( Ortaköy Kumpirine Rakip ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt