Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
︎ 3 adet büyük boy patates
3 yemek kaşığı︎ tereyağı
1 su bardağı ︎ kaşar peyniri
1 çay kaşığı︎ tuz
6 adet sosis
6 yemek kaşığı︎ rus salatası
4 adet ︎ kornişon turşu
1/4︎ mor lahana
8 adet mantar 1 adet havuç ︎ mantar – havuç sote
3 yemek kaşığı ︎ konserve mısır
︎Ketçap – mayonez
Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patateslerimizi yıkayıp ortalarına bıçakla çizik atalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım.
Alt üst fanlı 200 derece önceden ısıtılmış fırınımıza koyalım bir buçuk saat pişmeye bırakalım. Pişme süresi değişebilir kontrollü pişirelim.
Patateslerimiz pişerken diğer malzemeleri hazırlayalım.
Mantar havuç sote: tavamıza yarım yemek kaşığı tereyağı ekleyelim ve eritelim.
Tereyağı eridikten sonra küp küp doğranmış havuçlarımızı ekleyelim.
Havuçların rengi gidene kadar pişirelim.
Havuçlar piştikten sonra ince ince doğranmış mantarları ekleyelim.
Kısık ateşte karıştırarak kontrollü bir şekilde mantarlarımızı pişirelim.
Sosisleri küp küp doğrayıp yağlanmış tavada biraz pişirelim.
Patateslerin içi yumuşak dışı hafif çıtır olunca fırından alalım.
Patatesler sıcakken ortalarını açalım.
Tereyağı kaşar ve tuzu ekleyip patatesi çatalla karıştıralım.
Karıştırdıktan sonra ilk kata mantar – havuç soteyi koyalım.
İkinci kata mor lahanaları koyalım.
Üçüncü kata rus salatasını, dördüncü kata yuvarlak küçük küçük doğranmış kornişon turşusunu dizelim,
Konserve mısırımızı ekleyelim.
Sosislerimizi ekleyelim üzerine de ketçap mayonezi sıkalım isteğe bağlı.Kumpirimiz hazır. Afiyet olsun.
Kumpir Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
︎ 3 adet büyük boy patates
3 yemek kaşığı︎ tereyağı
1 su bardağı ︎ kaşar peyniri
1 çay kaşığı︎ tuz
6 adet sosis
6 yemek kaşığı︎ rus salatası
4 adet ︎ kornişon turşu
1/4︎ mor lahana
8 adet mantar 1 adet havuç ︎ mantar – havuç sote
3 yemek kaşığı ︎ konserve mısır
︎Ketçap – mayonez
Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patateslerimizi yıkayıp ortalarına bıçakla çizik atalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım.
Alt üst fanlı 200 derece önceden ısıtılmış fırınımıza koyalım bir buçuk saat pişmeye bırakalım. Pişme süresi değişebilir kontrollü pişirelim.
Patateslerimiz pişerken diğer malzemeleri hazırlayalım.
Mantar havuç sote: tavamıza yarım yemek kaşığı tereyağı ekleyelim ve eritelim.
Tereyağı eridikten sonra küp küp doğranmış havuçlarımızı ekleyelim.
Havuçların rengi gidene kadar pişirelim.
Havuçlar piştikten sonra ince ince doğranmış mantarları ekleyelim.
Kısık ateşte karıştırarak kontrollü bir şekilde mantarlarımızı pişirelim.
Sosisleri küp küp doğrayıp yağlanmış tavada biraz pişirelim.
Patateslerin içi yumuşak dışı hafif çıtır olunca fırından alalım.
Patatesler sıcakken ortalarını açalım.
Tereyağı kaşar ve tuzu ekleyip patatesi çatalla karıştıralım.
Karıştırdıktan sonra ilk kata mantar – havuç soteyi koyalım.
İkinci kata mor lahanaları koyalım.
Üçüncü kata rus salatasını, dördüncü kata yuvarlak küçük küçük doğranmış kornişon turşusunu dizelim,
Konserve mısırımızı ekleyelim.
Sosislerimizi ekleyelim üzerine de ketçap mayonezi sıkalım isteğe bağlı.Kumpirimiz hazır. Afiyet olsun.
Kumpir Tarifi Fotoğraflı Yapılışı