Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
3 adet büyük patates
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
3 tatlı kaşığı tereyağı (her patates için 1 tatlı kaşığı
Tuz
İç malzeme;
250 gram bezelye&havuç&patates garnitürü
Mor lahana turşusu
7 tane küçük kornişon turşusu
Mısır konservesi
Ve dilediğiniz malzemeler
Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri bulaşık süngeri ile yıkayın yüzeyinde leke çamur kalmasın.
Genel reçetelerde folyo ya yada yağlı kağıt+folyo olarak verilsede uzun süre pişeceği için ev ortamında riskli. Fırın poşeti ile daha pratik.
Patatesleri fırın poşetine alın.
İğne ile birkaç delik açın.
230 derece ısıtılmış fansız fırında 120 dakika pişirin.
Süre uzun gelirse az haşlama yapın öyle poşetleyip verin fırına ;lakin lezzet ilki gibi olmayacaktır.
Patatesler pişerken kaşarı rendeleyin.
Kornişonları küçük doğrayın.
Tüm garnitürleri ve turşular bir kapta harmanlayın.
Patatesler pişince bıçakla tam ayırmadan uzun bir kesik atıp yarın.
İçini kenarlarını karıştırın.
Karıştırırken ilk tereyağı ilave edin yağ erir erime kaşarı ekleyin.
Damak tadınıza göre tuz serpin.
Karıştırın kaşar hemen eriyecektir.
Üzerine garnitürleri ekleyin.
Ketçap mayonez ile buluşturun.
En üste kaşar rendesi serpin. Servis yapın afiyet olsun.
Kumpir Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet büyük patates
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
3 tatlı kaşığı tereyağı (her patates için 1 tatlı kaşığı
Tuz
İç malzeme;
250 gram bezelye&havuç&patates garnitürü
Mor lahana turşusu
7 tane küçük kornişon turşusu
Mısır konservesi
Ve dilediğiniz malzemeler
Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri bulaşık süngeri ile yıkayın yüzeyinde leke çamur kalmasın.
Genel reçetelerde folyo ya yada yağlı kağıt+folyo olarak verilsede uzun süre pişeceği için ev ortamında riskli. Fırın poşeti ile daha pratik.
Patatesleri fırın poşetine alın.
İğne ile birkaç delik açın.
230 derece ısıtılmış fansız fırında 120 dakika pişirin.
Süre uzun gelirse az haşlama yapın öyle poşetleyip verin fırına ;lakin lezzet ilki gibi olmayacaktır.
Patatesler pişerken kaşarı rendeleyin.
Kornişonları küçük doğrayın.
Tüm garnitürleri ve turşular bir kapta harmanlayın.
Patatesler pişince bıçakla tam ayırmadan uzun bir kesik atıp yarın.
İçini kenarlarını karıştırın.
Karıştırırken ilk tereyağı ilave edin yağ erir erime kaşarı ekleyin.
Damak tadınıza göre tuz serpin.
Karıştırın kaşar hemen eriyecektir.
Üzerine garnitürleri ekleyin.
Ketçap mayonez ile buluşturun.
En üste kaşar rendesi serpin. Servis yapın afiyet olsun.
Kumpir Tarifi Fotoğraflı Yapılışı