Künefe Tanımı İçin Materyaller
300 gram künefelik kadayıf
200 gram eritilmiş tereyağı
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Ortası için;
250 gram eriyebilen tuzsuz peynir (mozzarella kullandım)
Üzeri için;
Yeşil fıstık
Künefe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci başta şerbeti için su ve şeker tencereye alınarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ek edilip, kısık ateşte yaklaşık 15-20 dk daha kaynatılır. Şerbet soğumaya bırakılır.
Künefelik kadayıf, yumuşamış tereyağıyla karıştırılır.
Peynir dilimlere bölünür.
Pişirilecek kap tereyağı ile yağlanır. Üzerine biraz kadayıf serpilir. Akabinde peynir ek edilir ve üzeri tekrar kadayıfla kaplanır. Üzerine öteki bir kap ile bastırılır. (kadayıfların güzelce sıkışması için).
Pişirilecek kap fırında gerili önlü pişirilir. (Fanlı fırında 230 yada alt üst ısı da 250) Yaklaşık 15-20 dakika.
Fıstık ile kaplayıp sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
300 gram künefelik kadayıf
200 gram eritilmiş tereyağı
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Ortası için;
250 gram eriyebilen tuzsuz peynir (mozzarella kullandım)
Üzeri için;
Yeşil fıstık
Künefe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci başta şerbeti için su ve şeker tencereye alınarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ek edilip, kısık ateşte yaklaşık 15-20 dk daha kaynatılır. Şerbet soğumaya bırakılır.
Künefelik kadayıf, yumuşamış tereyağıyla karıştırılır.
Peynir dilimlere bölünür.
Pişirilecek kap tereyağı ile yağlanır. Üzerine biraz kadayıf serpilir. Akabinde peynir ek edilir ve üzeri tekrar kadayıfla kaplanır. Üzerine öteki bir kap ile bastırılır. (kadayıfların güzelce sıkışması için).
Pişirilecek kap fırında gerili önlü pişirilir. (Fanlı fırında 230 yada alt üst ısı da 250) Yaklaşık 15-20 dakika.
Fıstık ile kaplayıp sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirilir.