Kupta Bisküvili Sütlü Tatlı (Çok Hafif) Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için ;
1 litre süt
1 su bardağından biraz az toz şeker
1 adet yumurta sarısı
3,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Arası için;
Çilek
Küçük bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için ;
Süt
Ganaj için;
200 ml sıvı krema
80 gram bitter çikolata
Üzeri için ;
Kakao
Kupta Bisküvili Sütlü Tatlı (Çok Hafif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremayı yaparak başlıyoruz. Uygun bir tencereye vanilya, tereyağı, krem şanti hariç diğer malzemeleri alıp, ocağın altını açmadan karıştırıyoruz.
Ardından ocağın altını açıp, kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Pişen kremamızın üzerine vanilya, tereyağı, toz krem şantiyi ekleyip mikser ile çırpıyoruz ve üzerini streç ile kapatıp, dolapta 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Çileklerimizi yıkayıp, büyüklüğüne göre ortadan 2-3 parçaya kesip, hazırlıyoruz.
Dolaptan kremamızı çıkartıp, uygun kuplarımıza veya kaselerimize önce kremamızdan biraz paylaştıyoruz.
Süte bandırıp, çıkardığımız bisküvilerimizi ve çileklerimizi sırası ile diziyoruz.
Kremamızın en üstüne de bisküvi yerleştirip, kalan kremayı kuplarımızın üzerine paylaştırıyoruz.
Ganajı için uygun bir kapta sıvı kremamızı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp, ocaktan alıp içine çikolatımızı ekleyip, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Son olarak kuplarımızın üzerine ganajımızdan paylaştırıp, kaşık yardımı ile düzeltip, en üstüne kakao serperek dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun Not; en az 4-5 saat dolapta dinlendirilmeli, daha güzel oluyor instagram; tarif_defterim05
Kupta Bisküvili Sütlü Tatlı (Çok Hafif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kreması için ;
1 litre süt
1 su bardağından biraz az toz şeker
1 adet yumurta sarısı
3,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Arası için;
Çilek
Küçük bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için ;
Süt
Ganaj için;
200 ml sıvı krema
80 gram bitter çikolata
Üzeri için ;
Kakao
Kupta Bisküvili Sütlü Tatlı (Çok Hafif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremayı yaparak başlıyoruz. Uygun bir tencereye vanilya, tereyağı, krem şanti hariç diğer malzemeleri alıp, ocağın altını açmadan karıştırıyoruz.
Ardından ocağın altını açıp, kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Pişen kremamızın üzerine vanilya, tereyağı, toz krem şantiyi ekleyip mikser ile çırpıyoruz ve üzerini streç ile kapatıp, dolapta 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Çileklerimizi yıkayıp, büyüklüğüne göre ortadan 2-3 parçaya kesip, hazırlıyoruz.
Dolaptan kremamızı çıkartıp, uygun kuplarımıza veya kaselerimize önce kremamızdan biraz paylaştıyoruz.
Süte bandırıp, çıkardığımız bisküvilerimizi ve çileklerimizi sırası ile diziyoruz.
Kremamızın en üstüne de bisküvi yerleştirip, kalan kremayı kuplarımızın üzerine paylaştırıyoruz.
Ganajı için uygun bir kapta sıvı kremamızı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp, ocaktan alıp içine çikolatımızı ekleyip, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Son olarak kuplarımızın üzerine ganajımızdan paylaştırıp, kaşık yardımı ile düzeltip, en üstüne kakao serperek dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun Not; en az 4-5 saat dolapta dinlendirilmeli, daha güzel oluyor instagram; tarif_defterim05
Kupta Bisküvili Sütlü Tatlı (Çok Hafif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı