SoruCevap
Yeni Üye
Kupta Çilek Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Çilek sosu için;
300 gram çilek (Ben yazdan derin dondurucuya attığım çileklerden kullandım)
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Kupta Çilek Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak muhallebimizi hazırlıyoruz. Bunun için; uygun bir kaba vanilya hariç tüm materyalleri alıp, kaynayıp, kıvam alana kadar karıştıralım.
Daha sonra vanilyayı ekleyip, ocaktan alalım.
Muhallebimizi kuplarımıza 2 parmak eksik olacak biçimde paylaştırıp, soğumaya bırakalım.
Muhallebimiz soğurken çilek sosumuzu hazırlıyoruz.
Bunun için; çileklerimizi robottan çekelim.
Uygun bir tencereye alıp, üzerine şeker ve nişasta ekleyelim.
Orta ateşte kaynayıp, kıvam alana kadar pişirelim.
Daha sonra soğumuş muhallebilerimizin üzerine döküp kaşık ile düzeltelim.
Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırıp, yeterlice soğumasını sağlayalım.
Soğuduktan sonra üzerini istediğimiz üzere süsleyelim. Afiyet olsun
Kupta Çilek Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Çilek sosu için;
300 gram çilek (Ben yazdan derin dondurucuya attığım çileklerden kullandım)
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Kupta Çilek Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak muhallebimizi hazırlıyoruz. Bunun için; uygun bir kaba vanilya hariç tüm materyalleri alıp, kaynayıp, kıvam alana kadar karıştıralım.
Daha sonra vanilyayı ekleyip, ocaktan alalım.
Muhallebimizi kuplarımıza 2 parmak eksik olacak biçimde paylaştırıp, soğumaya bırakalım.
Muhallebimiz soğurken çilek sosumuzu hazırlıyoruz.
Bunun için; çileklerimizi robottan çekelim.
Uygun bir tencereye alıp, üzerine şeker ve nişasta ekleyelim.
Orta ateşte kaynayıp, kıvam alana kadar pişirelim.
Daha sonra soğumuş muhallebilerimizin üzerine döküp kaşık ile düzeltelim.
Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırıp, yeterlice soğumasını sağlayalım.
Soğuduktan sonra üzerini istediğimiz üzere süsleyelim. Afiyet olsun
Kupta Çilek Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı