Kupta Kadayıflı Muhallebi Eskimeyen Efsane Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
200 gr kadayıf hazır kavrulmuş
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Muhallebilisi için;
1 lt süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 kutu süt kreması 200 ml
Süslemek için;
Nar
Antep fıstığı
Kupta Kadayıflı Muhallebi Eskimeyen Efsane Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tencereye tereyağı alıp eritin.
Kavrulmuş hazır kadayıfı ekleyip.
3-4 dakika kavurun.
Şekeri de ekleyip 4-5 dakika daha kavurun cevizi ekleyip karıştırın ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Muhallebilisi için bir tencereye vanilya ve süt kreması hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırın.
Kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan alın ilk sıcaklığı çıkınca vanilya ve süt kremasını ekleyip mikser ile 5 dakika daha çırpın.
Kuplara ilk önce muhallebi sonra kadayıf sonra muhallebi ve son katta kadayıf bu şekil hazırlayın.
Son olarak nar ve antep fıstığı ile süsleyin ister hemen ister buzdolabında bekletip servis yapın.
Kupta Kadayıflı Muhallebi Eskimeyen Efsane Lezzet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gr kadayıf hazır kavrulmuş
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Muhallebilisi için;
1 lt süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 kutu süt kreması 200 ml
Süslemek için;
Nar
Antep fıstığı
Kupta Kadayıflı Muhallebi Eskimeyen Efsane Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tencereye tereyağı alıp eritin.
Kavrulmuş hazır kadayıfı ekleyip.
3-4 dakika kavurun.
Şekeri de ekleyip 4-5 dakika daha kavurun cevizi ekleyip karıştırın ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Muhallebilisi için bir tencereye vanilya ve süt kreması hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırın.
Kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan alın ilk sıcaklığı çıkınca vanilya ve süt kremasını ekleyip mikser ile 5 dakika daha çırpın.
Kuplara ilk önce muhallebi sonra kadayıf sonra muhallebi ve son katta kadayıf bu şekil hazırlayın.
Son olarak nar ve antep fıstığı ile süsleyin ister hemen ister buzdolabında bekletip servis yapın.
Kupta Kadayıflı Muhallebi Eskimeyen Efsane Lezzet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı