Kupta Kremalı Böğürtlenli Kaşık Kaşık Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Böğürtlenli sos için;
2 su bardağı böğürtlen (Ben buzluktan kullandım evde yoksa böğürtlen reçeli veya marmelatı veya çilek ahududu da olur)
2 su bardağı su
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
(eğer marmelat kullanacaksak şeker koymamıza gerek yok)
Üzerini süslemek için;
15 tane kadar böğürtlen
1 çay bardağı hindistan cevizi
Kupta Kremalı Böğürtlenli Kaşık Kaşık Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kreması için; önce tencere ye sütü koyun.
Üzerine nişasta ,un ,yumurta sarısı ,toz şekeri ekleyip koyulaşıncaya kadar süreli karıştırıyoruz.
Koyulaşan kremayı ocaktan alıp tereyağını vanilyayı ekleyip bir borcama döküyoruz.
Kremalı sosun bir saat kadar donması lazım.
Yuvarlak veya kare borcam farketmez sonra kuplara aktaracağız.
Böğürtlenli sos için; tencereye böğürtleni ,şekeri ,suyu, nişastayı, vanilyayı koyup ocağa alıyoruz.Sürekli karıştırıyoruz.
İyice koyulaşınca daha önce yaptığımız krema sosunun üzerine döküp yayıyoruz.
Soğuması ve donması için buzdolabına koyuyoruz bir gece bekletiyoruz.
Ben 6 kup kullandım.
Kuplarımızı alıp kremalı ve böğürtleni sostan kaşık kaşık alıp kuplara koyuyoruz.
Kaşıkla karışık koyunca alacalı güzel bir görüntü veriyor.
Üstünü süslemek için; Hindistan cevizi döküp böğürtlenle süsleyelim.
Kupta Kremalı Böğürtlenli Kaşık Kaşık Lezzet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kreması için
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Böğürtlenli sos için;
2 su bardağı böğürtlen (Ben buzluktan kullandım evde yoksa böğürtlen reçeli veya marmelatı veya çilek ahududu da olur)
2 su bardağı su
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
(eğer marmelat kullanacaksak şeker koymamıza gerek yok)
Üzerini süslemek için;
15 tane kadar böğürtlen
1 çay bardağı hindistan cevizi
Kupta Kremalı Böğürtlenli Kaşık Kaşık Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kreması için; önce tencere ye sütü koyun.
Üzerine nişasta ,un ,yumurta sarısı ,toz şekeri ekleyip koyulaşıncaya kadar süreli karıştırıyoruz.
Koyulaşan kremayı ocaktan alıp tereyağını vanilyayı ekleyip bir borcama döküyoruz.
Kremalı sosun bir saat kadar donması lazım.
Yuvarlak veya kare borcam farketmez sonra kuplara aktaracağız.
Böğürtlenli sos için; tencereye böğürtleni ,şekeri ,suyu, nişastayı, vanilyayı koyup ocağa alıyoruz.Sürekli karıştırıyoruz.
İyice koyulaşınca daha önce yaptığımız krema sosunun üzerine döküp yayıyoruz.
Soğuması ve donması için buzdolabına koyuyoruz bir gece bekletiyoruz.
Ben 6 kup kullandım.
Kuplarımızı alıp kremalı ve böğürtleni sostan kaşık kaşık alıp kuplara koyuyoruz.
Kaşıkla karışık koyunca alacalı güzel bir görüntü veriyor.
Üstünü süslemek için; Hindistan cevizi döküp böğürtlenle süsleyelim.
Kupta Kremalı Böğürtlenli Kaşık Kaşık Lezzet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı