Kupta Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
Kadayıf için;
200 gr hazır kadayıf
5 yemek kaşığı toz şeker
2,5 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
İsteğe nazaran fındık yahut ceviz
Muhallebisi için;
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet vanilin
1 adet sıvı krema yahut krem şanti
Kupta Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar herkesin bayıldığı acil konuk geldiği vakit birinci akla gelen bir tanım anlatıcam size şimdiden herkese afiyetler olsun .
İlk evvel kadayıfı hazırlıyoruz. İsteyen hazır isteyen kendi çiğ kadayıf alıp hazırlayabilir bu tanımı. Ben hazır kullanıyorum.
Öncelikle yanmaz teflon yahut granit tavaya tereyağını eritiyoruz.
Eriyen tereyağına hazır kadayıfımızın hepsini ekleyip 2-3 dk karıştırıyoruz.
İyice tereyağın karıştığını anlayınca şekerimizi, ceviz yahut fındığımızı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
5 dk kadar karıştırıp altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz. Lakin dikkatli olun çok kararma yapmasın. Soğumaya bırakınca ortada bir karıştırırsanız hiç bişey olmaz .
Sonra muhallebi için bir tencereye vanilin ve krema hariç bütün malzemeyi koyuyoruz. Uygunca karıştırıp ocağa alıyoruz.
Göz göz olup kaynayınca altını kapatıp hafif sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra krema ve vanilini ekliyoruz
Son süreç olarak kuplarımızın birinci katmanına kadayıf koyup muhallebisini yerleştiriyoruz.
İsteğe nazaran bunu iki kat yapabilirsiniz ben o denli yapıyorum kadayıfın tadına varabilmek için En sevdiğim ve kolay tanımlardan birisidir şimdiden herkesin ellerine emeğine sıhhat afiyet olsun
Kupta Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kadayıf için;
200 gr hazır kadayıf
5 yemek kaşığı toz şeker
2,5 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
İsteğe nazaran fındık yahut ceviz
Muhallebisi için;
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet vanilin
1 adet sıvı krema yahut krem şanti
Kupta Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar herkesin bayıldığı acil konuk geldiği vakit birinci akla gelen bir tanım anlatıcam size şimdiden herkese afiyetler olsun .
İlk evvel kadayıfı hazırlıyoruz. İsteyen hazır isteyen kendi çiğ kadayıf alıp hazırlayabilir bu tanımı. Ben hazır kullanıyorum.
Öncelikle yanmaz teflon yahut granit tavaya tereyağını eritiyoruz.
Eriyen tereyağına hazır kadayıfımızın hepsini ekleyip 2-3 dk karıştırıyoruz.
İyice tereyağın karıştığını anlayınca şekerimizi, ceviz yahut fındığımızı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
5 dk kadar karıştırıp altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz. Lakin dikkatli olun çok kararma yapmasın. Soğumaya bırakınca ortada bir karıştırırsanız hiç bişey olmaz .
Sonra muhallebi için bir tencereye vanilin ve krema hariç bütün malzemeyi koyuyoruz. Uygunca karıştırıp ocağa alıyoruz.
Göz göz olup kaynayınca altını kapatıp hafif sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra krema ve vanilini ekliyoruz
Son süreç olarak kuplarımızın birinci katmanına kadayıf koyup muhallebisini yerleştiriyoruz.
İsteğe nazaran bunu iki kat yapabilirsiniz ben o denli yapıyorum kadayıfın tadına varabilmek için En sevdiğim ve kolay tanımlardan birisidir şimdiden herkesin ellerine emeğine sıhhat afiyet olsun
Kupta Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı